Мільяччо – це традиційний італійський десерт, манник з рікотою. Він має ніжну текстуру та солодкий смак. Мільяччо можна подавати як самостійну страву або як доповнення до інших десертів. Ми впевнені, що цей десерт сподобається як дорослим, так і дітям.
600 мл молока
30 г вершкового масла
цедра 1/2 апельсина
125 г манки
3 яйця
150 г цукру
200 г рікоти
1 г ваніліну
дрібка солі
вершкове масло для змащування форми
цукрова пудра
Додати до молока вершкове масло, зрізану з апельсина цедру великими смужками, ванілін і дрібку солі. Довести до кипіння, після чого цедру видалити.
Поступово ввести манку і, постійно помішуючи, довести до готовності. Перекласти в окрему ємність, накрити плівкою і дати охолонути.
Збити міксером яйця з цукром до світлої піни, додати рікоту і добре перемішати.
Додати манку, що охолола, і перебити занурювальним блендером до однорідної текстури.
Змастити роз'ємну форму для випічки вершковим маслом, прокласти дно та борти пергаментом. Викласти суміш, акуратно розрівняти ложкою. Випікати в розігрітій до 190°С духовці приблизно 1 годину.
Вийняти з духовки і дати повністю охолонути у формі. Перекласти на тарілку перед подачею і посипати цукровою пудрою.
Вас це може зацікавити: Шоколадний торт з ніжним вершковим кремом: рецепт, від якого всі у захваті
Рецепт пісочного печива: смачний десерт за 15 хвилин