Італійський манник мільяччо: простий і фантастично смачний десерт

Мільяччо – це традиційний італійський десерт, манник з рікотою. Він має ніжну текстуру та солодкий смак. Мільяччо можна подавати як самостійну страву або як доповнення до інших десертів. Ми впевнені, що цей десерт сподобається як дорослим, так і дітям.

600 мл молока

30 г вершкового масла

цедра 1/2 апельсина

125 г манки

3 яйця

150 г цукру

200 г рікоти

1 г ваніліну

дрібка солі

вершкове масло для змащування форми

цукрова пудра

Додати до молока вершкове масло, зрізану з апельсина цедру великими смужками, ванілін і дрібку солі. Довести до кипіння, після чого цедру видалити.

Поступово ввести манку і, постійно помішуючи, довести до готовності. Перекласти в окрему ємність, накрити плівкою і дати охолонути.

Збити міксером яйця з цукром до світлої піни, додати рікоту і добре перемішати.

Додати манку, що охолола, і перебити занурювальним блендером до однорідної текстури.

Змастити роз'ємну форму для випічки вершковим маслом, прокласти дно та борти пергаментом. Викласти суміш, акуратно розрівняти ложкою. Випікати в розігрітій до 190°С духовці приблизно 1 годину.

Вийняти з духовки і дати повністю охолонути у формі. Перекласти на тарілку перед подачею і посипати цукровою пудрою.

Вас це може зацікавити: Шоколадний торт з ніжним вершковим кремом: рецепт, від якого всі у захваті

Рецепт пісочного печива: смачний десерт за 15 хвилин

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист