Шоколадний торт – це класика! А коли цей торт робиться ще й дуже швидко – просто казка!
255 г борошна
325 г цукру
50 г какао
1 ч. л. розпушувача
2 ч. л. соди
2 великі яйця
1 склянка міцної кави
1 склянка жирних вершків
0,5 склянки рослинної олії
Для крему:
300 г вершкового масла кімнатної температури
300 г цукрової пудри
40 г какао
200 г темного шоколаду
0,5 склянки жирних вершків
Просіяти всі сухі інгредієнти. Додати решту інгредієнтів для коржів до сухої суміші і перемішувати кілька хвилин (краще робити це міксером).
Форму для випікання змастити вершковим маслом, злегка посипати мукою, залишки струсити. Вилити тісто та випікати 30-40 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.
Дати охолонути і розрізати на кілька коржів (залежить від діаметра форми).
Переходимо до приготування крему. Розтопити шоколад на водяній бані, відставити убік. Збити олію та цукрову пудру міксером. Додати какао і продовжувати збивати.
Додати розтоплений шоколад та збивати ще пару хвилин.
Додати вершки та збивати до отримання однорідної маси.
Змастити коржі кремом, залишивши трохи для покриття. Зібрати торт, покрити кремом і поставити в холодильник.
Вас це може зацікавити: Рецепт «Медовика» з мінімумом калорій – для тих, хто на дієті