Шоколадний торт з ніжним вершковим кремом: рецепт, від якого всі у захваті

Шоколадний торт – це класика! А коли цей торт робиться ще й дуже швидко – просто казка!

255 г борошна

325 г цукру

50 г какао

1 ч. л. розпушувача

2 ч. л. соди

2 великі яйця

1 склянка міцної кави

1 склянка жирних вершків

0,5 склянки рослинної олії

Для крему:

300 г вершкового масла кімнатної температури

300 г цукрової пудри

40 г какао

200 г темного шоколаду

0,5 склянки жирних вершків

Просіяти всі сухі інгредієнти. Додати решту інгредієнтів для коржів до сухої суміші і перемішувати кілька хвилин (краще робити це міксером).

Форму для випікання змастити вершковим маслом, злегка посипати мукою, залишки струсити. Вилити тісто та випікати 30-40 хвилин у розігрітій до 180°С духовці.

Дати охолонути і розрізати на кілька коржів (залежить від діаметра форми).

Переходимо до приготування крему. Розтопити шоколад на водяній бані, відставити убік. Збити олію та цукрову пудру міксером. Додати какао і продовжувати збивати.

Додати розтоплений шоколад та збивати ще пару хвилин.

Додати вершки та збивати до отримання однорідної маси.

Змастити коржі кремом, залишивши трохи для покриття. Зібрати торт, покрити кремом і поставити в холодильник.

Вас це може зацікавити: Рецепт «Медовика» з мінімумом калорій – для тих, хто на дієті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист