Втомилися від поїдання калорійних страв на свята, а солоденького все ще хочеться? Пропонуємо вам класичний десерт «Медовика» у некласичному виконанні. Теплий медовий смак та приємні спогади з дитинства гарантовані. А от зайвих калорій тут немає – лише 175 ккал на 100 г.
80 г меду
2/3 ч. л. соди
2 маленькі яйця
80 г рисового борошна
80 г цільнозернового пшеничного борошна
70 г вівсяного борошна.
Для крему:
360 г кефіру 1%
60 г ванільного цукру
2,5 г загущувачу вершків
Нагріти в сотейнику мед (майже до кипіння), додати соду і розмішувати, поки маса побіліє і спіниться. Почекати, поки піна злегка осяде, а маса трохи охолоне. до теплого стану.
Додати яйця і добре перемішати до однорідності.
Додати борошно і замісити тісто. Загорнути у плівку та залишити хвилин на 20.
Розкачати максимально тоненькі коржі однакового діаметру, проткнути виделкою в кількох місцях та випікати при 190°С протягом 4-5 хвилин.
Окремо спекти залишки тіста і подрібнити в блендері – це згодиться для обсипки.
Змішати кефір та ванільний цукор, дати трохи постояти. Всипати загущувач і ретельно перебити масу міксером до кремоподібного стану.
Змастити коржі кремом, зібрати торт і прикрасити зверху крихтою (з відрізків тіста). Дати настоятися ніч.
Вас це може зацікавити: Рецепт пісочного печива: смачний десерт за 15 хвилин