Рецепт «Медовика» з мінімумом калорій – для тих, хто на дієті

Втомилися від поїдання калорійних страв на свята, а солоденького все ще хочеться? Пропонуємо вам класичний десерт «Медовика» у некласичному виконанні. Теплий медовий смак та приємні спогади з дитинства гарантовані. А от зайвих калорій тут немає –  лише 175 ккал на 100 г.

80 г меду

2/3 ч. л. соди

2 маленькі яйця

80 г рисового борошна

80 г цільнозернового пшеничного борошна

70 г вівсяного борошна.

Для крему:

360 г кефіру 1%

60 г ванільного цукру

2,5 г загущувачу вершків

Нагріти в сотейнику мед (майже до кипіння), додати соду і розмішувати, поки маса побіліє і спіниться. Почекати, поки піна злегка осяде, а маса трохи охолоне.  до теплого стану.

Додати яйця і добре перемішати до однорідності.

Додати борошно і замісити тісто. Загорнути у плівку та залишити хвилин на 20.

Розкачати максимально тоненькі коржі однакового діаметру, проткнути  виделкою в кількох місцях та випікати при 190°С протягом 4-5 хвилин.

Окремо спекти залишки тіста і подрібнити в блендері – це згодиться для обсипки.

Змішати кефір та ванільний цукор, дати трохи постояти. Всипати загущувач і ретельно перебити масу міксером до кремоподібного стану.

Змастити коржі кремом, зібрати торт і прикрасити зверху крихтою (з відрізків тіста). Дати настоятися ніч.

Вас це може зацікавити: Рецепт пісочного печива: смачний десерт за 15 хвилин

Як приготувати ідеально пухкі японські млинці-суфле

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист