Їхня неймовірно пухка текстура, яка схожа на суфле, задовольнить найбільшого гурмана. Між тим, для приготування цих млинців не потрібно якихось незвичних інгредієнтів – готуються з простих продуктів, легко і швидко.
2 яйця
50 г цукру
120 мл молока
125 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1/4 чайної ложки ванільного екстракту
1/4 чайної ложки солі
вершкове масло (для змащування)
цукрова пудра
збиті вершки, варення, шоколадний крем (за бажанням)
Відокремити жовтки від білків. До жовтків додати цукор і збивати, поки суміш не стане блідою і кремоподібною.
Додати молоко та ванільний екстракт, гарно перемішати.
Просіяти в жовткову суміш борошно і розпушувач, додати сіль. Перемішати.
Білки збити до стійких піків і ввести в суміш із жовтків. Робити це слід в три заходи, обережно перемішуючи лопаткою зверху вниз, щоб тісто не осіло.
Сковороду з антипригарним покриттям розігріти на повільному вогні і злегка змастити вершковим маслом. Викласти тісто і швиденько, поки не схопилося, сформувати акуратний млинець, щоб мав гарну форму.
Накрити сковороду кришкою і готувати близько 5 хвилин з одного боку – поки не підсмажаться краї. Перевернути і смажити до рум’яності.
Перекласти млинці на тарілку. Далі все залежить від ваших уподобань та фантазії: можна посипати їх цукровою пудрою чи викласти збиті вершки і прикрасити ягодами або шматочками фруктів, полити кленовим сиропом, топінгом або варенням.
Вас це може зацікавити: Що додати до дріжджового тіста, щоб випічка вийшла повітряною і довго не черствіла
Рецепт найшвидшого шоколадного кекса за 5 хвилин: навіть яйця не потрібні