Основний критерій вдалої дріжджової випічки – вона пишна, пухка і довго не черствіє. Експерти радять додати в тісто один інгредієнт – і ваші пиріжки та булочки будуть просто незрівнянними.
У кожної господині є перевірені часом рецепти дріжджового тіста. Але ніколи не завадить його трішки вдосконалити, щоб вийшло ще смачніше.
Для того, щоб випічка була пухкою, хтось додає в тісто разом з дріжджами розпушувач, хтось – оцет або горілку. Професійні кондитери радять скористатися пахтою.
Пахта (або маслянка) – це побічний продукт виготовлення масла. Власне, та «водичка», яка залишається, коли масло збивається в грудку.
Її можна купити в інтернет-магазині – частіше вона зустрічається у порошкоподібному вигляді, як сухе молоко.
Або ж можна зробити аналог у домашніх умовах. Для цього потрібно у дві склянки знежиреного молока додати чайну ложку оцту або лимонного соку, розмішати і відставити на 20 хвилин. Після цього ще раз розмішати – і готово!
Тепер можете замішувати тісто на пироги, булочки чи сінабони і замість молока використовувати пахту.
До речі, якщо додати до тіста ще й ложку рослинної олії, випічка не пересушиться.
Вас це може зацікавити: Морквяно-кокосовий тікейк – десерт без цукру і глютену
Рецепт ідеальних сінабонів з медовою каремеллю – як в улюбленій кав’ярні