Морквяно-кокосовий тікейк – десерт без цукру і глютену

Яким має бути кекс до чаю? Злегка вологим і розсипчастим, безумовно ароматним і точно легким. Цей морквяно-кокосовий кекс перевершує всі очікування! Ви можете зробити його зовсім без глютена, використовуючи кокосове борошно, яке багате на клітковину, так необхідну для хорошого травлення. Фінальний штрих у вигляді кокосового урбечу, цедри та горіхів перед подачею зроблять цей кекс шикарним десертом, з максимально збереженою користю.

200 г кокосового борошна

2 моркви великого розміру

1/2 ч. л. кориці

1/4 ч. л. кардамону

1/2 ч. л. солі

2 ст. л. перемеленого насіння льону

60 г теплої фільтрованої води

500 мл рослинного молока

3 ст. л. кокосової олії

2 ст. л. сиропу топінамбуру

1 ч. л. екстракту ванілі

100 г волоських горіхів

2 ч. л. соди

2 ст. л. яблучного оцту чи лимонного соку

Улюблене варення або йогурт, цедра апельсина та волоські горіхи для подачі⠀

Змішати перемелене насіння льону з теплою водою і залишити на 15 хвилин. Також можна використовувати готове лляне борошно.

В окрему миску натерти моркву, додати кокосове борошно, всі спеції та сіль. Добре перемішати. Потім додати рослинне молоко, м'яку кокосову олію, сироп топінамбуру та натуральний екстракт ванілі і перемішати до однорідності. Наприкінці додати соду, гашену лимонним соком (або яблучним оцтом), посічені горіхи і обережно перемішати.

Перекласти масу у форму для випікання кексу або хліба і випікати близько 45 хвилин у нагрітій до 180° C духовці. Готовність кексу перевірити зубочисткою.⠀

Кекс вийняти із духовки, дати трохи охолонути і полити йогуртом або улюбленим варенням. Присипати крупно порубаними горіхами та цедрою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист