Як правильно нарізати сири з пліснявою, щоб вони не втрачали свого смаку

Ми рідко задумуємося над тим, яким чином нарізати сир. Між тим, для деяких видів продукту це має важливе значення.

Сирна тарілка здатна врятувати спонтанну вечірку. Кілька видів сиру, трохи горішків та фруктів, пляшка вина – в принципі, цього досить.

Як правило, сири нарізаються різними способами. Це робиться не тільки для того, щоб тарілка виглядала ефектно. Сорти з пліснявою з кремовою текстурою – зокрема, камамбер, брі – набувають іншого смаку, якщо нарізати їх неправильно.

Причина в тому, що серцевина головки сиру завжди більш м’якша і гостріша на смак. Якщо її нарізати на слайси, брусочки чи квадратики (як цукор-рафінад), одні шматочки матимуть щільнішу текстуру, інші – дуже м’яку. Так само відрізнятимуться за смаком – більш ніжніші або гостріші.

Щоб усі вони мали однаковий смак, нарізати сир потрібно, як торт – із  середини, утворюючи трикутні шматочки. У такому варіанті найкраще смакують камамбер, брі, ліваро, сири з пліснявою з козячого молока.

Якщо брі має щільну однорідну текстуру, форма нарізки не має значення. Однак у вигляді трикутників він виглядає більш стильно.

Щоб сири з пліснявою нарізалися краще, ніж варто змочити в гарячій воді або змастити оливковою олією.

Вас це може зацікавити: Дієтолог відповів, який сир найкорисніший у світі

Майже як наркотик – який популярний продукт на нашому столі викликає звикання

Вчені назвали найнебезпечніший у світі сир – його заборонено вживати

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист