Рецепт оригінальних ролів з грибами та цвітною капустою

Здається, суші-роли вже давно перекочували з розряду японської кухні в сучасну загальносвітову спадщину. Це вже не стільки страва, як класний спосіб провести час за легким спілкуванням. Щоб поєднати приємне з корисним, пропонуємо замінити швидкі вуглеводи та порожні калорії у вигляді білого шліфованого рису на цвітну капусту. А замість риби додати смачні гриби. Такі роли дуже просто приготувати і корисно їсти!

Інгредієнти для «рису» з цвітної капусти:

1 качан цвітної капусти середнього розміру

3 ст. л. рисового оцту

2 ст. л. тахіні

1 ст. л. кленового сиропу

1 ст. л. кунжутної олії

1/4 ч. л. солі

Інгредієнти для начинки:

4 листи норі

1 стиглий авокадо

1 огірок

1/2 болгарського перцю

1 ст. л. кунжутної олії

200 г грибів(будь-яких)

1/2 ч. л. солі

1/4 ч. л. чорного перцю;

2 ст. л. насіння чорного кунжуту (для подачі)

Закип'ятити воду у невеликій каструлі. Цвітну капусту розділити на суцвіття і перемолоти у подрібнювачі до дрібної крихти. Помістити крихту в друшляк і обдати киплячою водою. Дати залишкам води стекти.

Перемістити подрібнену капусту у миску. Додати рисовий оцет, тахіні-пасту, кленовий сироп, кунжутну олію та сіль і добре перемішати. Відправити у холодильник на 15-30 хвилин.

Підготувати інгредієнти для начинки. Авокадо, огірок, болгарський перець нарізати на тонкі смужки завтовшки близько 5 мм.

Підсмажити гриби на пательні до золотистого кольору, змішавши з кунжутною олією, сіллю та перцем.

Покласти лист норі гладкою стороною вниз на циновку для суші. Поступово розподілити охолоджений «рис» з цвітної капусти так, щоб товщина шару становила близько 5 мм, а далека від вас третина листа залишалася не заповненою. Викласти інгредієнти для начинки тонкою смугою вздовж ближнього краю аркуша. Акуратно, але щільно згорнути рол за допомогою циновки.

Розрізати рол на частини, використовуючи гострий ніж, змочений теплою водою. Подавати присипавши чорним кунжутом з соєвим соусом та натуральним маринованим імбиром. Смачного!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист