У цій лазаньї замість класичного соусу бешамель використовується томатний сік, в якому попередньо тушкуються овочі, немає м’яса та сиру. Але вона однак виходить дуже смачна і ситна.
250 г листів тіста для лазаньї
200 г печериць
100 г броколі
10 см цибулі порею
2 зубчики часнику
0,5 л томатного соку
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. борошна
50 г в'ялених помідорів (можна замінити на свіжі)
1 ч. л. сушеного орегано
1 ч. л. сушеного базиліку
сіль та перець за смаком
Нарізати довільно гриби та цибулю порей.
Часник пропустити через прес, обсмажити разом на оливковій олії протягом 2-3 хвилин.
Броколі промити, розібрати на суцвіття і нарізати за величиною грибів.
Влити до підсмажених овочів томатний сік, додати броколі та нарізані в'ялені помідори, тушкувати 5 хвилин (броколі повинні залишитись трохи твердими). Додати спеції, сіль та борошно, добре розмішати та зняти з вогню.
Збризнути форму для випічки оливковою олією і викласти першим шаром листи для лазаньї. Зверху – частину соусу з овочами, накрити наступним шаром листів. Повторювати дію до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Збризнути оливковою олією верхній шар і запекти в розігрітій до 220°С духовці протягом 20 хвилин. Дати охолонути 20 хвилин і можна запрошувати всіх до столу.
Вас це може зацікавити: Рецепт оригінальних ролів з грибами та цвітною капустою