Як приготувати пісну лазанью, щоб усі просили добавку

У цій лазаньї замість класичного соусу бешамель використовується томатний сік, в якому попередньо тушкуються овочі, немає мяса та сиру. Але вона однак виходить дуже  смачна і ситна.

250 г листів тіста для лазаньї

200 г печериць

100 г броколі

10 см цибулі порею

2 зубчики часнику

0,5 л томатного соку

2 ст. л. оливкової олії

1 ст. л. борошна

50 г в'ялених помідорів (можна замінити на свіжі)

1 ч. л. сушеного орегано

1 ч. л. сушеного базиліку

сіль та перець за смаком

Нарізати довільно гриби та цибулю порей.

Часник пропустити через прес, обсмажити разом на оливковій олії протягом 2-3 хвилин.

Броколі промити, розібрати на суцвіття і нарізати за величиною грибів.

Влити до підсмажених овочів томатний сік, додати броколі та нарізані в'ялені помідори, тушкувати 5 хвилин (броколі повинні залишитись трохи твердими). Додати спеції, сіль та борошно, добре розмішати та зняти з вогню.

Збризнути форму для випічки оливковою олією і викласти першим шаром листи для лазаньї. Зверху – частину соусу з овочами, накрити наступним шаром листів. Повторювати дію до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Збризнути оливковою олією верхній шар і запекти в розігрітій до 220°С духовці протягом 20 хвилин. Дати охолонути 20 хвилин і можна запрошувати всіх до столу.

Вас це може зацікавити: Рецепт оригінальних ролів з грибами та цвітною капустою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист