Готуємось до Масляної: 8 помилок, які можуть зіпсувати ваші ідеальні млинці

11 березня починається Масляна. Це означає, що впродовж тижня всі будуть пекти млинці і хвалитися ними перед колегами, сусідами і в соцмережах. Щоб зовнішній вигляд і смак млинців були на висоті, уникайте розповсюджених помилок.

Приступаючи до приготування млинців, господині уявляють собі тоненькі, ажурні, рум’яні і смачні витвори мистецтва – як в улюбленої блогерші. А в результаті можуть отримати товстенький панкейк на всю сковорідку, гумовий на смак. Або млинець, який пристає до сковороди і рветься. Що не так?

Змішували всі інгредієнти одночасно. Експерти рекомендують додавати рідину (молоко або молоко+вода) до сухої суміші порціями, поступового. Якщо хочете ажурні млинці, додайте мінеральну воду. Її повинно бути стільки ж, як і молока – 1:1.

Збивали тісто занадто довго. Не перестарайтеся: як тільки розбили грудочки борошна і добилися однорідності тіста, зупиніться. До речі, найкраще перемішувати  віночком.

Не дали тісту відпочити перед випіканням. Воно має постояти принаймні пів години, щоб розійшлася клейковина. Тоді млинці вийдуть ажурними. Якщо немає навіть п’яти хвилин, використовуйте для приготування інгредієнти кімнатної температури.

Взяли неправильну сковороду. Не всі сковороди годяться для млинців. Дно повинно бути максимально гладеньким. Найкращий вибір – з антипригарним покриттям. Ідеальний варіант – спеціальна сковорода для млинців.

Недостатньо розігріли сковороду. Вона має бути розпеченою, змащеною маслом – тоді навіть перший млинець не буде грудкою.

Додали багато яєць. У такому разі млинці стають щільними й «гумовими».

Перестаралися з цукром. Якщо тісто надто солодке, млинці будуть пригорати.

Взяли неправильну пропорцію інгредієнтів. Якщо млинці «важкі», товсті й гливкі, скоріш за все, багато борошна – таке тісто слід розбавити рідиною. Рвуться – ймовірно, слід додати борошна.

Раніше ми писали про те, як приготувати ідеальну картоплю по селянськи

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист