Сезон заготовок на зиму в розпалі – господині готують варення. Більшість любить, щоб воно було густим, і щоб цей процес не розтягувався на кілька днів. Правило трьох якраз допоможе досягти бажаного результату.
Правило трьох підходить для будь-яких ягід: смородини, лохини, ожини, вишні тощо.
Ягоди й цукор беруться в пропорції 1:1.
1 кг чорної смородини
1 кг цукру
Ягоди промити, очистити від гілочок і з'єднати з цукром. Перемішати і дати трохи постояти, щоб смородина пустила сік.
Поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння. Варити 5 хвилин, вимкнути вогонь і дати варенню повністю охолонути.
Прокип'ятити ще раз і знову повністю остудити.
Довести до кипіння втретє і гарячим перелити в стерилізовані баночки.
Якщо плануєте таке варення швидко з’їсти і тримати в холодильнику, можна закрити капроновими кришками. Для тривалого зберігання у підвалі або коморі доведеться закрутити металевими.
Вас це може зацікавити: Мариновані огірки по-фінськи – найсмачніший рецепт, який зекономить вам багато часу