Той, хто пробував щось готувати в цьому кухонному девайсі, оцінив його переваги. Однак не слід класти в аерогриль все, що заманеться. Є страви, смак яких вам точно не сподобається.
Аерогриль швидко завоював популярність серед господарок. Їжа готується буквально миттєво. Великої кількості жиру не потребує, що для контролю ваги просто ідеально. Особливі зусилля стосовно миття та догляду приладу не потрібні. На кухні порядок. А страви виходять – просто бомба.
От тільки останнє твердження досить спірне. Все залежить від того, що ви готуєте, переконаний експерт з побутової техніки Метт Айрес.
У приготуванні цих страв на аерогриль краще не розраховувати.
Все, що в клярі. Відбивні, смажена шматочками риба – в клярі це виходить, безумовно, дуже смачно. Такі страви швидко зарум’яняться і стануть хрусткими у фритюрниці, а аерогриль для цього не підходить. Кляр розтечеться по дну кошика, а той, що залишиться на м’ясі чи рибі буде вологим. Врятувати ситуацію можна, якщо обваляти страву в сухарях. Але якщо крихти потраплять на нагрівальні елементи, почнуть підгорати. У той же час вичистити їх звідти буде досить проблематично.
Тости. Може здатися, що це вихід із ситуації, якщо зламався або немає в господарстві тостера. Однак з тостами виникне така сама проблема, як і з панірувальними сухарями. Досить оди раз приготувати їх в аерогрилі – і щоразу, коли потім їх вмикатимете, відчуватимете запах горілого.
Листова зелень. Якщо вирішили готувати страву, в якій зверху викладається, наприклад, шпинат, краще утримайтеся від цієї ідеї. По-перше, вентилятор розноситиме легкі листочки по всій чаші. По друге, вони швидко підгорять. Страва від цього точно не виграє.
Горіхи та насіння. Враховуючи те, як чудово смажаться в аерогрилі курячі крильця, в декого може виникнути спокуса підсмажити в ньому горішки для випічки чи салату або насіння. Марна спроба! Вони просмажаться нерівномірно. Окрім того, літатимуть по чаші і можуть пошкодити її поверхню.
Рис і макаронні вироби. Навіть якщо ви обожнюєте експерименти, не варто робити цього з рисом та макаронами. Ви не зможете забезпечити їх потрібної кількістю води, яка є ключовою умовою у приготуванні даних страв. У результаті отримаєте недоварену підсушену субстанцію.
Вас це може зацікавити: Як очистити аерогриль без миття за 5 хвилин