Хто не любить диню? Тільки той, хто більше за неї любить кавун! Але якщо з неї приготувати цей чудовий ароматний джем, навряд чи якийсь інший зможе з нею конкурувати.
1 кг м'якоті дині
1 кг цукру
50 г коричневого цукру
500 г води
сік половини лимона
половина стручка ванілі
М’якоть дині нарізати середніми шматочками, товщиною приблизно 1 см.
Зварити сироп із коричневого цукру та води. Бланшувати в цьому сиропі диню 10-15 хв.
Додати цукор та лимонний сік.
Уварити джем до потрібної консистенції.
Наприкінці додати подрібнений стручок ванілі і перемішати.
Готовий джем розкласти по стерилізованих баночках. Закупорити, переверніть догори дном і утеплити до повного остигання.
Вас це може зацікавити: Як зварити найсмачніше варення, використовуючи "правило трьох"
Як приготувати солодке й густе полуничне варення без граму цукру