Якщо хочете здивувати сім’ю оригінальним смачним варенням, спробуйте цей рецепт. Коли ви подасте його до млинців, вівсяної каші чи покладете в пиріг, ніхто навіть не здогадається, що їсть кабачки.
3 кг кабачків (після очищення)
1 кг цукру
1,5 л води
3 ч. л. лимонної кислоти
1 ч. л. куркуми
1 пачка ванільного цукру
3 зернята гвоздики
Кабачки очистити, видалити насіння і нарізати невеликими кубиками.
Закип'ятити воду і розчинити в ній лимонну кислоту.
Залити кабачки окропом з лимонною кислотою. Коли охолонуть, поставити в холодильник.
Через 24 години процідити кабачки.
Рідину закип'ятити, додати цукор, ванільний цукор, гвоздику, куркуму і повернути в ємність кабачки.
Довести все до кипіння і на повільному вогні проварити 7-10 хвилин.
Розкласти варення в стерилізовані чисті банки.
Поставити банки в каструлю з водою, вистелену тканиною, і пастеризуйте 5 хвилин з моменту закипання води.
Закрити кришкою.
Вас це може зацікавити: Рецепт пряного джему із дині для гурманів