Дієтологиня пояснила, як правильно готувати і їсти картоплю діабетикам та тим, хто слідує за своєю вагою

У людей, які контролюють свою вагу і мають резистентність до інсуліну, досить багато дієтичних обмежень. Стосуються вони і картоплі. Але їх можна не дотримуватися, якщо знати, як цей овоч правильно готувати і вживати.  

Продукти з високим глікемічним індексом – табу для діабетиків та тих, хто худне. Картопля теж входить до цього списку. Однак дієтологиня Мар’яна Вукович запевняє: відмовлятися від популярного овоча не варто.

«Роками людям з інсулінорезистентністю забороняли їсти продукти, від яких не потрібно відмовлятися. Важливо лише те, як вони приготовані та з чим їх поєднувати. Що стосується картоплі, найважливіше їсти її охолодженою. Це  призводить до різкого зниження глікемічного індексу», – пояснює вона.

Щоб уникнути стрибків рівня інсуліну, дієтологиня радить з’їдати перед картоплею велику порцію овочевого салату, а після трапези прогулятися на свіжому повітрі.

Загалом людям з інсулінорезистентністю Мар’яна Вукович дає наступні рекомендації:

● варити картоплю зі шкіркою – так вона збереже максимум поживних речовин;

● зберігати готову картоплю в холодильнику – холод змінює природу крохмалю та запобігає раптовим стрибкам рівня цукру в крові;

● не їсти картоплю з хлібом;

● щоб збалансувати вміст вуглеводів, додавати до картоплі корисні жири та клітковину – тобто салати.

Вас це може зацікавити: Дієтологиня назвала ідеальний час для сніданку людей з діабетом другого типу

Цукровий діабет можна визначити по очах – є одна важлива ознака, – дослідження вчених

Названо найкращий час доби для заняття спортом, коли він знижує ризик діабету

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист