Дієтологиня назвала ідеальний час для сніданку людей з діабетом другого типу

Люди, що страждають на діабет другого типу, змушені підлаштовувати під захворювання – від цього залежить не тільки самопочуття, а і їхнє життя. Значення має все, навіть години їжі.

Наше тіло має природний внутрішній годинник, який регулює багато процесів. Впливає він і на те, як переробляється впродовж дня цукор. Тара Бруні, фахівець-дієтолог із Фонду Національної служби охорони здоров’я Святого Томаса, знає про це все.

«Природний внутрішній годинник регулює наш метаболізм і функціонує по-різному в залежності від часу доби. Вранці організм налаштований на ефективну роботу з цукром, може контролювати його рівень у крові. Це пояснюється тим, що наша реакція на інсулін сильніша, а здатність переробляти глюкозу досягає свого піку.

Впродовж дня, особливо вдень і ввечері, організм менш ефективно переробляє цукор  та регулює його рівень», - пояснює вона.

Це буквально означає, що якщо поїсти у правильний час, коли тіло найкраще підготовлене до цього, можна підтримувати стабільний рівень цукру вродовж всього дня.

Тара Бруні з’ясувала, що найкращий час для сніданку для діабетиків другого типу – протягом двох годин після пробудження, але не пізніше 10 ранку.

Також дієтологиня зауважила, що пропускати сніданок не бажано. Дослідження виявили, що коли люди снідають, рівень цукру в крові після обіду та вечері нижчий.

Дуже важливо для діабетиків вживати правильну їжу. Найкращі продукти для сніданку – ті, які містять комбінацію білків і вуглеводів з високим вмістом клітковини. Наприклад, каша з горіхами або насінням, грецький йогурт з ягодами та насінням чіа або цільнозернові тости з авокадо та яйцями.

Найгірший варіант сніданку – рафіновані вуглеводів з додаванням цукру: випічка, білий хліб, сік, солодкі пластівці.

Раніше ми писали: Цукровий діабет можна визначити по очах – є одна важлива ознака, – дослідження вчених

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист