Молода кукурудза зменшує запалення на шкірі й захищає від катаракти: 9 причин додати її до свого раціону

Її можна вживати в консервованому вигляді, замороженому та у вигляді попкорну. Але найбільше користі приносить молода кукурудза, відварена або запечена на грилі. Саме час насолодитися її смаком і підтримати організм поживними речовинами.

3-5 хвилин проварити або 10-15 хвилин посмажити на грилі – цих маніпуляцій з кукурудзою достатньо, аби отримати смачну й поживну їжу.

Кукурудза – унікальний продукт, який має побічні ефекти тільки в одному випадку: якщо її з’їсти занадто багато. Тоді вона може різко підвищити рівень цукру в крові, спровокувати здуття живота, викликати газоутворення, а в перспективі – додати зайвої ваги. Помірне споживання (якщо у вас немає на кукурудзу алергії, яка трапляється вкрай рідко) приносить тільки користь.

Покращує травлення. Клітковина в кукурудзі сприяє регулярності випорожнення кишечника, допомагає запобігти закрепам.

Підтримує здоров'я серця. Кукурудза містить антиоксиданти, які  допомагають зменшити рівень холестерину. На це спрямована і дія рослинних стеролів. Фолат знижує рівень гомоцистеїну і ризик серцевих захворювань. Калій регулює  артеріальний тиск.

Підвищує загальний тонус. Вуглеводи, що містяться в кукурудзі, розщеплюються на глюкозу, яка використовується клітинами для вироблення енергії.

Сприяє здоров'ю очей. Каротиноїди лютеїн та зеаксантин захищають від катаракти, фільтрують шкідливе синє світло та зменшують  окислювальне пошкодження сітківки. Регулярне вживання каротиноїдів знижує ризик розвитку вікової макулярної дегенерації майже на 45%. 

Допомагає контролювати вагу. Клітковина сприяє відчуттю ситості і зменшує загальне споживання калорій. Крім того, сама кукурудза має відносно низький вміст калорій і жирів, що робить її корисним доповненням до здорового харчування.

Покращує стан шкіри. Амінокислоти та антиоксиданти сприяють зменшенню запалень на шкірі (прищі, акне, фурункули) і сповільнюють процес старіння. Вітамін Е забезпечує зволоження та пружність.

Підтримує імунітет. Дослідження показують, що кукурудза допомагає захищати клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами. Вітаміни С, групи В,  калій, магній, фосфор відіграють важливу роль у функціонуванні імунної системи.

Знижує ризик анемії. Кукурудза містить залізо, яке необхідне для профілактики залізодефіцитної анемії.

Дозволена для вживання при діабеті. Хоча кукурудза солодкувата на смак, в неї низький глікемічний індекс – завдяки високому вмісту клітковини. Вона повільно засвоюється і не спричиняє різких  стрибків рівня цукру в крові. Качан кукурудзи середнього розміру міститься третину цукру, який є в банані і п'яту частину цукру, що міститься в середньому яблуці. Але, повторюємось, почуття міри ніхто не відміняв.

Вас це може зацікавити: Молодий зелений горошок корисніший за м’ясо: кому його варто вживати регулярно, а кому краще уникати

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист