4 секрети м'яса по-французьки: буде ніжним та соковитим

М'ясо по-французьки готується майже в кожній родині. Але не у всіх господинь воно виходить соковитим та ніжним.

Хто не знає, як готується м'ясо по-французьки? Здається, з цим рецептом впорається навіть дитина. Однак навіть у досвідчених господинь воно інколи виходить жорстким і сухуватим. Це легко виправити, якщо врахувати кілька нюансів.

Спочатку готуємо мясо. Зазвичай відбиті шматочки м’яса відразу покриваються  шапкою цибулі та сиру. Але експерти радять попередньо його трохи обсмажити. Це можна зробити прямо в духовці: викласти в застелену пергаментом ємність, де готуватиметься страва, і при температурі 170-180°С запікати 10 хвилин.

Цибулю карамелізуємо. Цибуля грає важливу роль у цій страві. Вона додає смаку, змішуючись із соками м’яса. І виконує функцію терморегулятора, який утримує вологу в м’ясі й не дозволяє їй випаровуватися. Без неї воно може висохнути, а сир стане гумовим. Для цього цибулю потрібно томити на вершковому маслі на маленькому вогні, поки не досягнете консистенції, схожої на карамелізацію. До речі, цибулі  повинно бути досить багато, щоб повністю покривала м’ясо, причому товстим (до 5 міліметрів) шаром. Перед тим, як викладати на м’ясо, її слід трохи остудити.

Робимо шапку із кількох видів сиру. Хороша плавкість – основна вимога до сиру. Бажано щоб було кілька видів – асорті із смаків зробить страву неповторною. Найбільше підходять такі види, як «Традиційний», чеддер, грюйєр, емменталь.

Даємо страві відпочити. 5-10 хвилин після запікання вона повинна побути під фольгою. Це дозволить сокам, що виділилися з м'яса та цибулі, рівномірно розподілитися, а сир за цей час трохи «схопиться».

М'ясо по-французьки, приготоване таким способом, вийде неймовірним смачним.

Вас це може зацікавити: 5 помилок, які можуть зіпсувати смак шашлику

Курячі стегенця, запечені у вині: рецепт французькой страви на вашій кухні

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист