Коли наступного разу будете їсти часник або щось із нього готувати, не викидайте лушпиння: в ньому корисних речовин не менше, ніж у зубках.
Часник – практично безвідходний продукт: навіть його стрілки господині навчилися використовувати в кулінарії. В сміття йде тільки лушпиння. Але й воно, виявляється, цінний продукт.
Яка користь від часникового лушпиння
Одна з переваг лушпиння часнику – кверцетин і його складова – вітамін Р (рутин). Останній корисний для алергіків, оскільки має здатність блокувати вироблення гістаміну – ключової речовини, що викликає алергічні реакції. Крім того, зміцнює стінки капілярів і має протизапальну дію, що також може знижувати прояви алергічних реакцій.
Кверцетин можна використовувати для профілактики серцево-судинних захворювань. Люди, які споживають його у великій кількості, мають значно нижчий ризик серцевого нападу та інсульту, а також утворення тромбів.
Вітамін P активно використовується в косметології – це один з найважливіших інгредієнтів у процедурах догляду та омолодження. Він може уповільнити «розпад» гіалуронової кислоти, яка є його найважливішою властивістю в процедурах проти старіння.
Як вживати лушпиння часнику
Дехто радить висушувати лушпиння, подрібнювати і використовувати в якості приправи – як сушений часник. Однак експерти радять ще один варіант вживання – приготуйте з нього цілющий напій.
Вам знадобиться жменя лушпиння, яке потрібно ретельно промити під холодною водою. Закип’ятіть літр води і покладіть у неї лушпиння. Розчину слід дати настоятися 6-8 годин, пити охолодженим.
Бажано випивати 2-4 склянки на день. Курс оздоровлення часниковим лушпинням повинен тривати впродовж семи днів, а ритуал варто повторювати раз на місяць.
Зберігати готовий напій краще в холодильнику, а лушпиння – в полотняній торбинці в темному місці.
Вас це може зацікавити: Що буде, якщо щодня з'їдати по одному зубчику часнику