Як за станом язика визначити, що у вас передозування кавою

Популярний напій може стати причиною «дисбалансу» в організмі.

Кава, без якої більшість людей не уявляють собі початку дня, дуже підступна. Вона корисна і шкідлива водночас. З одного боку – бадьорить, додає енергії, знижує ризик діабету, гіпертонії і раку печінки, сповільнює процеси старіння. З іншого – підвищує тиск, викликає серцеві проблеми, подразнює шлунок тощо.

Все залежить від того, скільки її випити.

Як зрозуміти, що у вас передозування кавою і слід пити менше? Доктор Аніс Халаф радить зробити швидкий тест. Він елементарний: просто подивіться на свій язик, щоб зрозуміти, чи варто вам пити каву.

Якщо язик жовтого кольору і здається потрісканим, це вказує на дисбаланс в організмі – дефіцит рідини або холоду з теплом. А значить, кофеїн може погіршити ситуацію.

«Кава кисла і може змінити рН-баланс у роті, що сприяє розмноженню бактерій і дріжджів, потенційно призводячи до появи жовтого нальоту», - пояснює він.

Окрім симптомів, які є на язиці, існують і інші ознаки того, що вживання кави негативно впливає на ваше тіло. Це дискомфорт у шлунку та кислотний рефлюкс (печія). Кава збільшує вироблення шлункової кислоти, а її надлишок організму не дуже подобається.

Часті головні болі теж  можуть бути пов’язані з надмірним споживанням кави. Особливо якщо передозування спостерігалося протягом дня.

Але не варто ставити собі діагноз самостійно. Будь-які незвичні симптоми слід обговорювати з лікарем.

Вас це може зацікавити: Скільки чашок кави можна випивати щодня, щоб не страждати від мігрені

Чому не можна пити каву відразу після їжі

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист