Тонкі скибочки кабачка з хрусткою скоринкою та ароматом пармезану нікого не залишать байдужими!
1 великий цукіні (300-350 г)
50 г сирокопченої шинки або бекону
30 г пармезану
1 ст. л. панірувальних сухарів
1 ст. л. оливкової олії
сушений орегано та сіль за смаком
Цукіні розрізати на дві частини і тонко надрізати кожну частину поперек на пластини, не доходячи до краю.
Форму для запікання застелити папером для випікання (тоді форма залишилася чистою). Викласти цукіні і ретельно змастити оливковою олією, щоб вона проникла в надрізи. Запікати 40-45 хвилин при температурі 200°С, після чого акуратно вийняти цукіні лопаткою, видалити папір і повернути цукіні назад у форму. Нарізати сирокопчену шинку смужками, пармезан натерти на дрібній тертці.
Приправити цукіні сушеним орегано, додати за смаком сіль і перець. Зверху викласти нарізану шинку, посипати панірувальними сухарями і натертим пармезаном. Запікати ще 5 хвилин на максимальній температурі духовки.
Вас це може зацікавити: Які кабачки можуть зашкодити здоров’ю