Як приготувати запечені цукіні з пармезаном і шинкою

Тонкі скибочки кабачка з хрусткою скоринкою та ароматом пармезану нікого не залишать байдужими!

1 великий цукіні (300-350 г)

50 г сирокопченої шинки або бекону

30 г пармезану

1 ст. л. панірувальних сухарів

1 ст. л. оливкової олії

сушений орегано та сіль за смаком

Цукіні розрізати на дві частини і тонко надрізати кожну частину поперек на пластини, не доходячи до краю.

Форму для запікання застелити папером для випікання (тоді форма залишилася чистою). Викласти цукіні і ретельно змастити оливковою олією, щоб вона проникла в надрізи. Запікати 40-45 хвилин при температурі 200°С, після чого акуратно вийняти цукіні лопаткою, видалити папір і повернути цукіні назад у форму. Нарізати сирокопчену шинку смужками, пармезан натерти на дрібній тертці.

Приправити цукіні сушеним орегано, додати за смаком сіль і перець. Зверху викласти нарізану шинку, посипати панірувальними сухарями і натертим пармезаном. Запікати ще 5 хвилин на максимальній температурі духовки.

Вас це може зацікавити: Які кабачки можуть зашкодити здоров’ю

Рулетики з кабачка та сьомги – легка вишукана закуска

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист