Які кабачки можуть зашкодити здоров’ю

Кабачки влітку – один з найпопулярніших продуктів. З них можна приготувати безліч смачних страв, вони дужу корисні. Але є в них і темна сторона. Розповідаємо, які кабачки не варто їсти.

Чому кабачки повинні бути в нашому раціоні

Список корисних властивостей кабачків нескінчений. Вони корисні при гіпертонії,  захворюваннях печінки та набряках. Покращують здоров’я суглобів, пружність шкіри, очищують організм від шлаків. Завдяки вітаміну В6 та магнію заспокоюють  нервову систему. Не протипоказані діабетикам і людям із порушенням роботи шлунково-кишкового тракту. Допомагають боротися із зайвою вагою та целюлітом.

Кабачки тушать, смажать, запікають, додають у випічку і в супи. У всіх цих виконання вони смачні. Але не у всіх зберігають свої корисні якості.

Коли кабачки втрачають користь

Дієтологи застерігають від смажених кабачків. Справа в тому, що вони вбирають велику кількість олії. У цьому випадку разом з корисною клітковиною ми вживаємо багато некорисного жиру. Окрім того, кабачки стають калорійними (при тому, що їхня природня калорійність надзвичайно низька – 24 ккал/100 грамах) і погано засвоюються. Найздоровіші страви – тушені рагу або кабачки, фаршировані нежирним м'ясом.

Не варто готувати й плоди, які гірчать (гіркоту можна виявити, якщо спробувати сирий кабачок). Як і огірок, кабачки можуть містити речовину кукурбітацин. Під час термічної обробки вона не нейтралізується.

Краще вибирати плоди невеликого розміру. Вони не відрізняються за своїм складом від кабачків-переростків. Але молоденька клітковина визначає їхні смакові якості.

Вас це може зацікавити: Як приготувати варення з кабачків, щоб на смак було схоже на ананас

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист