Тільки в такий спосіб можна позбутися садового плюща раз і назавжди

Садовий плющ, який плететься по будинку, виглядає надзвичайно стильно і романтично. Однак дуже часто ті, в кого є така «прикраса», скаржаться на рослину і мріють її позбутися. Виявляється, це не так просто. Але ми знаємо, як це зробити.

Ця рослина всюдисуща: вона покриває стіни будинків, бесідок, паркани, перекидається на дерева. Виглядає таке плетіння атмосферно. Проте є й інша сторона медалі – плющ поводиться агресивно.

Він псує все, до чого торкається. Конкурує з садовими рослинами за необхідні ресурси (сонячне світло, воду та поживні речовини), що часто призводить до їхнього ослаблення або загибелі.

Оскільки плететься по деревах, своєю вагою може ламати або пошкоджувати гілки, що робить їх більш сприйнятливими до хвороб.

Плющ може пошкодити навіть будинок. Повітряні корені, за допомогою яких він «хапається» за опору, проникають у тріщини або шви в конструкціях і з часом можуть призвести до руйнування стін.

Один із дієвих методів, на думку деяких садівників, відрізати плющ від основи, а корінь викопати.

Ідея здається логічною, але тільки на перший погляд. Не завжди корінь можна викопати, не пошкодивши кореневища сусідніх рослин. Ще складніше завдання – коли плющ росте з-під фундаменту будівлі. Повністю видали його навряд чи вдасться, тому дуже швидко він відновиться – почне відростати.

Тож якщо його не можна викорчувати, залишається одне – отруїти.

Це доволі просто: добре надрізати стебла прямо при землі (але повністю не відокремлювати від кореня) і щедро полити зрізи хлоркою або будь-яким іншим відбілювачем. Слід повторювати це кілька днів підряд, і рослина згорить. Після цього вона вже не відросте. А сухі гілки можна буде доволі легко зняти.

Вам може бути цікаво: Дерева-обереги, які треба посадити біля дому: захищають від біди, приваблюють щастя та достаток

Купання в лісі і обійми з деревами: як природа може врятувати від депресії

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист