Стало відомо, в якому місяці народжуються найрозумніші діти і ті, які навчаються гірше за всіх

Люблячі, відповідальні батьки намагаються всіляко розвивати дитину, не жаліючи часу й коштів: кращі школи, гуртки, додаткові заняття. Але дещо, вважають вчені, вони можуть дати їй ще до народження. А саме «запрограмувати» таким чином, щоб малюк зявився на світ у «найрозумнішому» місяці.

Такий висновок зробили науковці з американського Національного бюро економічних досліджень після аналізу даних про дітей віком від 6 до 15 років.

Загалом вони розглянули здібності до навчання та успішність 1,2 млн школярів із Флориди. І зрештою зробили цікаві висновки.    

Найкраще навчаються діти, які святкують день народження у вересні. Вони швидко засвоюють матеріал і у більшості випадків мають гарну поведінку. Не виникає в них проблем і зі вступом до престижних коледжів та університетів.

Чого не скажеш про тих, хто народився у серпні. Батькам цих школярів слід запасатися заспокійливими: діти не прагнуть гризти граніт науки, мають низькі оцінки і проблеми з поведінкою.

Тож якщо плануєте дитину, можна спробувати вирахувати її народження так, щоб принаймні «проскочити» не надто зручний серпень. А в ідеалі – втрапити в перспективний вересень.

Раніше ми писали про те, що IQ дитини може залежати від групи крові матері. Цікаво тоді переходь за посиланням 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист