Вулична їжа в Італії менш поширена, ніж у інших країнах світу. Однак у Сицилії на кожному кроці можна зустріти одну з найпопулярніших італійських страв у street food – аранчіні: золотаві рисові кульки. Зовні вони трохи нагадують невеликі сицилійські апельсини, які багато хто вважає символом острова. Ця страва неймовірно смачна і ситна, до того ж, легка в приготуванні.
400 г круглого рису
50 г твердої моцарели
1 яйце
50 г панірувальних сухарів
соняшникова рафінована олія для фритюру
Рис відварити до напівготовності. Порізати моцарелу на кубики зі стороною приблизно 1 см. Зверніть увагу, що використовується саме сир у брусочках, а не розсольна моцарела.
Яйце легенько збити.
Взяти невелику кількість рису і покласти у центр кубик моцарели. Загорнути все це, формуючи кулю. Готові кульки викласти на тарілку. До речі, замість сиру можна використати будь-яку іншу начинку – смажений фарш, шинку чи гриби.
Коли все буде готове, налити в сотейник олії, щоб вона покривало трохи більше половини кульки. Розігріти до температури, при якій олія почне шипіти, якщо капнути воду.
Рисову кульку занурити в яйце, потім у панірувальні сухарі. І відразу опускайте в олію.
У процесі приготування перевертайте кульку, щоб вона обсмажувалася з усіх боків.
Обсмажені кульки викласти на красиву тарілку, подавати з улюбленим соусом. Смачного!
Вас це може зацікавити: Рецепт фаршированих баклажанів по-турецьки
Секрет ідеально ніжних голубців: один інгредієнт вирішує все