Рецепт фаршированих баклажанів по-турецьки

Баклажан, фарширований фаршем, або карнірик – одна з найпопулярніших і найвідоміших страв у Туреччині. Здавалося б, нічого такого в цій страві немає. Але виходить неймовірно смачно.

Можливо, весь секрет цих фаршированих баклажанів у спеціях. Це легко можна перевірити.

1 баклажан

2 зубчики часнику

150 мл томатного соусу

200 г будь-якого фаршу

1 ст. л. рослинної олії

Спеції за смаком: сіль, мелений кумін, кориця, перець чилі, паприка, чорний перець.

Баклажан розрізати вздовж на дві частини (хвостики не відрізаємо), посипати сіллю та залишити на кілька хвилин. Після цього сіль змити, злегка віджати і обсмажити на олії на середньому вогні, поки не стане м'яким.

Обсмажити фарш протягом декількох хвилин, додати подрібнений часник та томатну пасту. Тушкувати, поки не вийде зайва волога. Вимкнути вогонь і додати у фарш усі спеції. Ретельно перемішати.

Розігріти духовку до 190°. Викласти половинки баклажану на пергамент або форму для запікання. Злегка роздавити вилкою і викласти зверху фарш. Поставити у духовку на 15-20 хвилин. Подавати страву гарячою.

Вас це може зацікавити: Рецепт запеченого баклажана з грецьким йогуртом: корисна і швидка страва

Після цього салату ви полюбите баклажани

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист