Баклажан, фарширований фаршем, або карнірик – одна з найпопулярніших і найвідоміших страв у Туреччині. Здавалося б, нічого такого в цій страві немає. Але виходить неймовірно смачно.
Можливо, весь секрет цих фаршированих баклажанів у спеціях. Це легко можна перевірити.
1 баклажан
2 зубчики часнику
150 мл томатного соусу
200 г будь-якого фаршу
1 ст. л. рослинної олії
Спеції за смаком: сіль, мелений кумін, кориця, перець чилі, паприка, чорний перець.
Баклажан розрізати вздовж на дві частини (хвостики не відрізаємо), посипати сіллю та залишити на кілька хвилин. Після цього сіль змити, злегка віджати і обсмажити на олії на середньому вогні, поки не стане м'яким.
Обсмажити фарш протягом декількох хвилин, додати подрібнений часник та томатну пасту. Тушкувати, поки не вийде зайва волога. Вимкнути вогонь і додати у фарш усі спеції. Ретельно перемішати.
Розігріти духовку до 190°. Викласти половинки баклажану на пергамент або форму для запікання. Злегка роздавити вилкою і викласти зверху фарш. Поставити у духовку на 15-20 хвилин. Подавати страву гарячою.
Вас це може зацікавити: Рецепт запеченого баклажана з грецьким йогуртом: корисна і швидка страва