На Сході баклажан називають «овочем довголіття». Але люблять його не тільки за корисні властивості – з нього можна приготувати безліч смачних страв.
1 невеликий баклажан
1/2 ч. л. італійських спецій
1 ч. л. оливкової олії
1 склянка грецького йогурту
сіль за смаком
зерна граната за смаком
Розрізати баклажан уздовж на дві частини. Замочити у підсоленій воді на півгодини, щоб вийшла гіркота. Потім промити під проточною водою і добре висушити паперовим рушником.
Приправити спеціями і збризнути оливковою олією.
Запікати 30-40 хвилин при 160 °C.
Намастити грецьким йогуртом та прикрасити зернами граната.
Вас це може зацікавити: Баклажани в шоколаді: смачний оригінальний десерт