Цей незвичайний десерт родом із італійського регіону Кампанія. Скибочки смажених баклажанів у шоколадному соусі – досить незвичайне поєднання. Але це настільки ж смачно, наскільки й незвичайно.
Навряд чи хтось здогадається, з чого приготовлений цей десерт. Існує багато його варіантів, але суть одна: ніжні баклажани в шоколадному соусі.
750 г баклажанів
1 яйце
150 г чорного шоколаду
20 г какао порошку
150 мл молока
30 г пелюсток мигдалю
30 г мигдального печива
30 г апельсинових цукатів
борошно та оливкова олія для смаження баклажанів
Баклажани очистити від шкірки, нарізати вздовж скибочками товщиною 0,5 см і посипати сіллю, щоб вони випустили гіркоту. Після цього змити сіль і обсушити баклажани.
Підсмажити на оливковій олії до легкого золотистого кольору і викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.
Збити виделкою яйце, вмочити в нього скибочки, обваляти у борошні і ще раз обсмажити до золотистого кольору. Подвійне обсмаження потрібне для того, щоб баклажани точно не залишилися сирими.
Шоколад розтопити в молоці, додати какао і добре розмішати, щоб не було грудочок.
Апельсинові цукати дрібно нарізати, мигдальне печиво розкришити ножем.
У глибоку форму для запікання викласти шар баклажанів, полити шоколадним соусом, посипати печивом, цукатами та пелюстками мигдалю. Повторити все ще раз.
Поставити в холодильник на кілька годин, щоб шоколад просочив усі шари. Після цього десерт готовий до вживання.
Вас це може зацікавити: Як приготувати варення з кабачків, щоб на смак було схоже на ананас
Кавун на грилі, фета і шпинат – салат, який підкорить ваше серце