Баклажани в шоколаді: смачний оригінальний десерт

Цей незвичайний десерт родом із італійського регіону Кампанія. Скибочки смажених баклажанів у шоколадному соусі – досить незвичайне поєднання. Але це настільки ж смачно, наскільки й незвичайно.

Навряд чи хтось здогадається, з чого приготовлений цей десерт. Існує багато його варіантів, але суть одна: ніжні баклажани в шоколадному соусі.

750 г баклажанів

1 яйце

150 г чорного шоколаду

20 г какао порошку

150 мл молока

30 г пелюсток мигдалю

30 г мигдального печива

30 г апельсинових цукатів

борошно та оливкова олія для смаження баклажанів

Баклажани очистити від шкірки, нарізати вздовж скибочками товщиною 0,5 см і посипати сіллю, щоб вони випустили гіркоту. Після цього змити сіль і обсушити баклажани.

Підсмажити на оливковій олії до легкого золотистого кольору і викласти на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.

Збити виделкою яйце, вмочити в нього скибочки, обваляти у борошні і ще раз обсмажити до золотистого кольору. Подвійне обсмаження потрібне для того, щоб баклажани точно не залишилися сирими.

Шоколад розтопити в молоці, додати какао і добре розмішати, щоб не було грудочок.

Апельсинові цукати дрібно нарізати, мигдальне печиво розкришити ножем.

У глибоку форму для запікання викласти шар баклажанів, полити шоколадним соусом, посипати печивом, цукатами та пелюстками мигдалю. Повторити все ще раз.

Поставити в холодильник на кілька годин, щоб шоколад просочив усі шари. Після цього десерт готовий до вживання.

Вас це може зацікавити: Як приготувати варення з кабачків, щоб на смак було схоже на ананас

Кавун на грилі, фета і шпинат – салат, який підкорить ваше серце

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист