У кожної господині свої секрети приготування борщу. Але всі хочуть, щоб він мав насичений смак і колір. Один інгредієнт дозволить без проблем досягти бажаного ефекту: до страви слід додати трохи оцту.
Три причини додати до борщу оцет
Для чого тут, здавалося б, оцет? Завдяки томату борщ і так отримує певну кислинку.
Але професійні кухарі з цим не погоджуються. Оцет не просто підкислює страву – він встановлює баланс овочевих смаків і вигідно підкреслює смак м'яса.
Ще одна його корисна функція – стабілізація кольору буряка і відповідно, збереження яскравого кольору борщу. Адже під час термічної обробки буряк часто тьмяніє, і страва виглядає не надто апетитно.
Не варто забувати і про те, що оцет виступає як консервант – його обов’язково додають до овочевих заготовок, які планують зберігати тривалий час. Ця консервуюча властивість поширюється і на борщ. Експерти стверджують, що його термін зберігання збільшується на декілька днів. У спеку це особливо актуально.
Коли додавати оцет
Краще це робити, коли смажиться засмажка – оцет слід наливати тоді, коли кладете буряк.
Якщо буряк був заздалегідь відварений і смажити його не потрібно, так само додавайте оцет у борщ разом з ним – за 5 хвилин до готовності.
Скільки оцту потрібно
Це залежить від порції борщу, яку готуєте. На 4-літрову каструлю достатньо 1 столової ложки 9% оцту. Якщо томат не кислий, можна додати трохи більше. Але робіть це буквально по краплі, щоб страва не вийшла занадто кислою.
Годиться для такого випадку і яблучний оцет – його можна додати 2 столові ложки.
Вас це може зацікавити: Рецепт борщової заправки на зиму: додасть страві неперевершеного смаку
Щоб борщ був насиченого бурякового кольору, додайте цей секретний інгредієнт