Це яскраве печиво – неймовірна ніжність. А завдяки різнокольоровій кондитерській посипці буде ідеальним варіантом для дитячих свят.
Секрет цього печива у поєднанні текстур: вершкове масло робить його ніжним, а невелика кількість кукурудзяного крохмалю додає особливої м'якості. Важливо не перепекти його – печиво має залишатися світлим та м'яким, тоді воно буде просто танути в роті. Готуйтеся до того, що воно зникне з тарілки миттєво!
Інгредієнти на 16 штук:
115 г вершкового масла (кімнатної температури)
130 г цукру
1 яйце
230 г борошна
2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
1/2 ч. л. соди
1/2 ч. л. розпушувача
50 г різнокольорової посипки
Об’єднати вершкове масло, цукор, яйце. Збивати міксером на великій швидкості 4-5 хвилин, поки суміш не стане світлою та повітряною.
Просіяти борошно, крохмаль, розпушувач та соду. Ввести суху борошняну суміш у рідку. Перемішати до з'єднання компонентів. Наприкінці акуратно всипати в тісто кондитерську посипку.
Накрити тісто плівкою та прибрати в холодильник на 2 години.
Розігріти духовку до 180°С, застелити деко папером для випічки.
З охолодженого тіста скачати кульки, викласти на деко на відстані 5 см одна від одної, трішки придавити.
Випікати 8-10 хвилин. Печиво має залишитися світлим, а верхівка – м’якою.
Дайте печенню охолонути 5 хвилин на деко, потім – на решітці до повного остигання.
Вас це може зацікавити: Рецепт традиційних англійських сконів до чаю