Рецепт ніжного печива, яке тане в роті

Це яскраве печиво – неймовірна ніжність. А завдяки різнокольоровій кондитерській посипці буде ідеальним варіантом для дитячих свят.

Секрет цього печива у поєднанні текстур: вершкове масло робить його ніжним, а невелика кількість кукурудзяного крохмалю додає особливої м'якості. Важливо не перепекти його – печиво має залишатися світлим та м'яким, тоді воно буде просто танути в роті. Готуйтеся до того, що воно зникне з тарілки миттєво!

Інгредієнти на 16 штук:

115 г вершкового масла (кімнатної температури)

130 г цукру

1 яйце

230 г борошна

2 ч. л. кукурудзяного крохмалю

1/2 ч. л. соди

1/2 ч. л. розпушувача

50 г різнокольорової посипки

Об’єднати вершкове масло, цукор, яйце. Збивати міксером на великій швидкості 4-5 хвилин, поки суміш не стане світлою та повітряною.

Просіяти борошно, крохмаль, розпушувач та соду. Ввести суху борошняну суміш у рідку. Перемішати до з'єднання компонентів. Наприкінці акуратно всипати в тісто кондитерську посипку.

Накрити тісто плівкою та прибрати в холодильник на 2 години.

Розігріти духовку до 180°С, застелити деко папером для випічки.

З охолодженого тіста скачати кульки, викласти на деко на відстані 5 см одна від одної, трішки придавити.

Випікати 8-10 хвилин. Печиво має залишитися світлим, а верхівка – м’якою.

Дайте печенню охолонути 5 хвилин на деко, потім – на решітці до повного остигання.

Вас це може зацікавити: Рецепт традиційних англійських сконів до чаю

Найніжніші сирні мафіни, що тануть у роті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист