Рецепт традиційних англійських сконів до чаю

Скони дуже прості в приготуванні і чудово підходять до сніданку. Переваги цієї випічки в тому, що сюди можна додати все, що вашій душі завгодно: шматочки яблука або груші, родзинки або горіхи, імбир чи корицю.

280 г борошна

110 г холодного вершкового масла

200 мл грецького йогурту (або можна замінити м'яким сиром)

1 яйце

50 г цукру

2 ч. л. розпушувача

1/2 ч. л. соди

1 ч. л. кориці

1 ч. л. імбиру

яблуко, груша чи сухофрукти

Просіяти борошно разом з розпушувачем, содою, корицею та імбиром.

Масло нарізати кубиками, додати до борошняної суміші і за допомогою ножа подрібнити в крихту (або скористайтеся подрібнювачем, якщо він у вас є).

Окремо змішати йогурт та яйце. Додати до борошно-масляної суміші і вимішувати, поки тісто не почне збиратися в грудку. На цьому етапі додати дрібно порізані яблука або сухофрукти. Вимісити тісто.

Деко застелити пергаментом для випікання. Викласти тісто та сформувати його в плоский диск. Розрізати на 8 трикутників (залишити невелику відстань між трикутниками). Викласти трикутники на пергамент і випікати в розігрітій до 200°С духовці 20 хвилин. Смачного!

Вас це може зацікавити: Млинцевий торт з шоколадним кремом – неймовірно ніжний, смачний і простий

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100