Скони дуже прості в приготуванні і чудово підходять до сніданку. Переваги цієї випічки в тому, що сюди можна додати все, що вашій душі завгодно: шматочки яблука або груші, родзинки або горіхи, імбир чи корицю.
280 г борошна
110 г холодного вершкового масла
200 мл грецького йогурту (або можна замінити м'яким сиром)
1 яйце
50 г цукру
2 ч. л. розпушувача
1/2 ч. л. соди
1 ч. л. кориці
1 ч. л. імбиру
яблуко, груша чи сухофрукти
Просіяти борошно разом з розпушувачем, содою, корицею та імбиром.
Масло нарізати кубиками, додати до борошняної суміші і за допомогою ножа подрібнити в крихту (або скористайтеся подрібнювачем, якщо він у вас є).
Окремо змішати йогурт та яйце. Додати до борошно-масляної суміші і вимішувати, поки тісто не почне збиратися в грудку. На цьому етапі додати дрібно порізані яблука або сухофрукти. Вимісити тісто.
Деко застелити пергаментом для випікання. Викласти тісто та сформувати його в плоский диск. Розрізати на 8 трикутників (залишити невелику відстань між трикутниками). Викласти трикутники на пергамент і випікати в розігрітій до 200°С духовці 20 хвилин. Смачного!
Вас це може зацікавити: Млинцевий торт з шоколадним кремом – неймовірно ніжний, смачний і простий