Борщ із такою заправкою виходить яскравим і дуже ароматним.
Якщо цього року на городі гарний врожай буряків, а зберігати їх немає де, приготуйте борщову заправу. Так ви виграєте двічі: не дасте пропасти овочу і заготовите страву, яка дуже зекономить час, коли будете варити борщ.
А ще ця заправка надзвичайно смачна. Можна просто намастити на хліб і їсти.
2 кг цибулі
2 кг моркви
3 кг буряка
3 кг помідорів
1 кг червоного болгарського перцю
2 головки часнику
700 мл олії
8 лаврових листків
1 ч. л. чорного меленого перцю
2 ст. л. солодкої паприки
6 ст. л. (з гіркою) солі
240 г цукру
120 мл 9%оцету
Помідори пропустити через м’ясорубку, часник – через прес. Цибулю дрібно нашинкувати, моркву та буряк натерти на крупній тертці. Перець порізати соломкою.
У велику каструлю вилити олію, добре розігріти і пропасерувати цибулю, щоб позолотилася.
Додати моркву і тушити, поки не зменшиться в об’ємі.
Покласти буряк – тушити, щоб став м’яким, а вся рідина випарувалася.
Додати болгарський перець, перемелені помідори, часник, всі спеції, сіль, цукор і оцет. Гарно перемішати і на мінімальному вогні тушкувати впродовж 40 хвилин.
Не вимикаючи вогонь, розлити заправку в стерилізовані баночки, закрутити кришками, перевернути догори дном і вкутати теплою ковдрою до повного охолодження.
Вас це може зацікавити: Як приготувати пряні мариновані сливи з коньяком на зиму – рецепт ідеальної закуски
Як приготувати в'ялені помідори за 15 хвилин без духовки
Як приготувати гострі баклажани в аджиці по-грузинські на зиму – швидко й без мороки