Рецепт борщової заправки на зиму: додасть страві неперевершеного смаку

Борщ із такою заправкою виходить яскравим і дуже ароматним.

Якщо цього року на городі гарний врожай буряків, а зберігати їх немає де, приготуйте борщову заправу. Так ви виграєте двічі: не дасте пропасти овочу і заготовите страву, яка дуже зекономить час, коли будете варити борщ.

А ще ця заправка надзвичайно смачна. Можна просто намастити на хліб і їсти.

2 кг цибулі

2 кг моркви

3 кг буряка

3 кг помідорів

1 кг червоного болгарського перцю

2 головки часнику

700 мл олії

8 лаврових листків

1 ч. л. чорного меленого перцю

2 ст. л. солодкої паприки

6 ст. л. (з гіркою) солі

240 г цукру

120 мл 9%оцету

Помідори пропустити через м’ясорубку, часник – через прес. Цибулю дрібно нашинкувати, моркву та буряк натерти на крупній тертці. Перець порізати соломкою.

У велику каструлю вилити олію, добре розігріти і пропасерувати цибулю, щоб позолотилася.

Додати моркву і  тушити, поки не зменшиться в об’ємі.

Покласти буряк – тушити, щоб став м’яким, а вся рідина випарувалася.

Додати болгарський перець, перемелені помідори, часник, всі спеції, сіль, цукор і оцет. Гарно перемішати і на мінімальному вогні тушкувати впродовж 40 хвилин.   

Не вимикаючи вогонь, розлити заправку в стерилізовані баночки, закрутити кришками, перевернути догори дном і вкутати теплою ковдрою до повного охолодження.

Вас це може зацікавити: Як приготувати пряні мариновані сливи з коньяком на зиму – рецепт ідеальної закуски

Як приготувати в'ялені помідори за 15 хвилин без духовки

Як приготувати гострі баклажани в аджиці по-грузинські на зиму – швидко й без мороки

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист