Любите в'ялені помідори, але не любите їх готувати, тому що на це потрібно пів дня? Є експрес-варіант: мінімум часу – максим задоволення від результату.
В’яленні помідори з часничком і приправами – закуска на всі випадки життя. Однак багато хто від процесу приготування цієї смакоти утримується. Адже на це йде багато часу – від 3 до 5 годин. І, відповідно, купа грошей, якщо у вас електрична духовка.
Проте винахідливі господині придумали, як скоротити і здешевити процедуру до мінімуму. Секрет простий: в’ялити помідори у мікрохвильовці.
Вам знадобляться помідори сливки, сіль, часник, мелений чорний перець, цукор, базилік, прованські трави, олія.
Помідори розріжте навпіл, видаліть серцевину і покладіть в один шар зрізом вниз на плоскій тарілці. На максимальній потужності готуйте протягом 5-7 хвилин.
Після цього злийте сік, що виділився з помідорів, в окремий посуд – він ще знадобиться.
Помідори посоліть, посипте невеликою кількість цукру, перцем, травами і поставте в мікрохвильову піч на 5 хвилин.
Відкрийте дверцята – потрібно, щоб вийшов пар. І сушіть ще 3 хвилини.
Цього має бути достатньо: помідори прив’януть, але всередині залишаться м'якими. Якщо вони не досить підсохли, можна увімкнути мікрохвильовку ще на 5 хвилин.
Готові помідорі слід скласти у стерилізовані банку. На дно налийте трохи олії і викладайте шарами помідори, перекладаючи часником і поливаючи томатним соком, який злили після першого етапу сушіння.
Зберігати в’ялені помідори слід у холодильнику.
Вас це може зацікавити: Асорті з овочами та печерицями - рецепт заготовок на зиму
Мариновані помідори з виноградом на зиму: рецепт оригінальної заготовки