Друга половина літа та початок осені – період збору врожаю і заготовок на зиму. Деколи це бувають дуже незвичайні поєднання. Наприклад, мариновані помідори з виноградом – один з варіантів.
На банку об'ємом 2 літри:
800 г помідорів
400 г зеленого винограду
1 солодкий перець
гострий перець за смаком
3 зубчики часнику
6 шт. запашного горошку
2 парасольки сухого кропу
1/2 ч. л. насіння кропу
4 лаврові листи
третина невеликого пучка петрушки
2 ст. л. цукру
1 ст. л. солі
1 ст. л. оцту (9%)
Відібрати помідори невеликого розміру. Перед засолюванням їх слід ретельно промити.
Крупно нарізати часник, петрушку та перці та викласти їх на дно заздалегідь простерилізованої 2-літрової банки. Туди ж – лавровий лист, горошок та кріп. Далі в тару укласти помідори та виноград і залити окропом.
Через 15 хвилин гарячу воду злити у каструлю, додати сіль, цукор, насіння кропу та запашний горошок (за бажанням). Після закипання залити маринадом помідори з виноградом і додати оцет.
Закрутити банку кришкою, перевернути, накрити теплою ковдрою і тримати до повного охолодження. Потім прибирають на зберігання.
Вас це може зацікавити: Огірки з часником та гірчицею: рецепт оригінальної закуски на зиму