Мариновані помідори з виноградом на зиму: рецепт оригінальної заготовки

Друга половина літа та початок осені – період збору врожаю і заготовок на зиму. Деколи це бувають дуже незвичайні поєднання. Наприклад, мариновані помідори з виноградом – один з варіантів.

На банку об'ємом 2 літри:

800 г помідорів

400 г зеленого винограду

1 солодкий перець

гострий перець за смаком

3 зубчики часнику

6 шт. запашного горошку

2 парасольки сухого кропу

1/2 ч. л. насіння кропу

4 лаврові листи

третина невеликого пучка петрушки

2 ст. л. цукру

1 ст. л. солі

1 ст. л. оцту (9%)

Відібрати помідори невеликого розміру. Перед засолюванням їх слід ретельно промити.

Крупно нарізати часник, петрушку та перці та викласти їх на дно заздалегідь простерилізованої 2-літрової банки. Туди ж – лавровий лист, горошок та кріп. Далі в тару укласти помідори та виноград і залити окропом.

Через 15 хвилин гарячу воду злити у каструлю, додати сіль, цукор, насіння кропу та запашний горошок (за бажанням). Після закипання залити маринадом помідори з виноградом і додати оцет.

Закрутити банку кришкою, перевернути, накрити теплою ковдрою і тримати до повного охолодження. Потім прибирають на зберігання.

Вас це може зацікавити: Огірки з часником та гірчицею: рецепт оригінальної закуски на зиму

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист