Овочеве асорті – чудовий спосіб зібрати в одній банці справжній мікс з огірків, помідорів, перців та інших інгредієнтів. А якщо до нього додати ще й печериці, від нього за вуха не відтягнеш.
2 кг невеликих огірків
1 кг болгарського перцю
0,5 кг печериць
0,5 кг цибулі
100 г моркви
20 г (половина стручка) гіркого перцю
2,5 л води
1 скл. солі
Для маринаду:
5 скл. води
4 скл. цукру
2 скл. оцту (9%)
2 ст. л. солі
Очистити перець від насіння та плодоніжок, нарізати як для салату. Очистити печериці. Моркву та цибулю почистити і нарізати півкільцями. В огірків відрізати кінчики.
У великій мисці змішати всі овочі. Додати склянку солі та 2,5 літра води. Залишити на дві години, періодично помішуючи. Після цього рівень рідини трохи збільшиться.
Дістати овочі за допомогою шумівки і розкласти у чисті сухі стерилізовані банки, трохи утрамбовуючи. Зверху покласти гілочки петрушки.
Для маринаду змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і залити овочі.
У глибоку каструлю покласти на дно рушник і долити води так, щоб вона була на рівні плечей банок. Стерилізувати протягом 10 хвилин після закипання води в каструлі.
Після стерилізації закрити банки кришками, укутати та залишити до повного охолодження.
Вас це може зацікавити: Мариновані помідори з виноградом на зиму: рецепт оригінальної заготовки