Асорті з овочами та печерицями - рецепт заготовок на зиму

Овочеве асорті – чудовий спосіб зібрати в одній банці справжній мікс з огірків, помідорів, перців та інших інгредієнтів. А якщо до нього додати ще й печериці, від нього за вуха не відтягнеш.

2 кг невеликих  огірків

1 кг болгарського перцю

0,5 кг печериць

0,5 кг  цибулі

100 г  моркви

20 г (половина стручка) гіркого перцю  

2,5 л води

1 скл. солі

Для маринаду:

5 скл. води

4 скл. цукру  

2 скл. оцту (9%)

2 ст. л. солі

Очистити перець від насіння та плодоніжок, нарізати як для салату. Очистити печериці. Моркву та цибулю почистити і  нарізати півкільцями. В огірків відрізати кінчики.

У великій мисці змішати всі овочі. Додати склянку солі та 2,5 літра води. Залишити на дві години, періодично помішуючи. Після цього рівень рідини трохи збільшиться.

Дістати овочі за допомогою шумівки і розкласти у чисті сухі стерилізовані банки, трохи утрамбовуючи. Зверху покласти гілочки петрушки.

Для маринаду змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і залити овочі.

У глибоку каструлю покласти на дно рушник і долити води так, щоб вона була на рівні плечей банок. Стерилізувати протягом 10 хвилин після закипання води в каструлі.

Після стерилізації закрити банки кришками, укутати та залишити до повного охолодження.

Вас це може зацікавити: Мариновані помідори з виноградом на зиму: рецепт оригінальної заготовки

Швидкі малосольні помідори з часником та кропом за 2 години

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист