Рецепт цих пікантних помідорів – просто знахідка. Готуються просто й дуже швидко: вранці захотілося – на обід готові. З’їдаються ще швидше, адже від такої смакоти ніхто не відмовиться.
Малосольні огірки вже, напевно, спробували цього літа всі. Прийшла черга помідорів. З ними мороки ще менше. Якщо засолити їх перед виїздом на пікнік, будуть готові разом із шашликами. І це буде найкращий «дует» на столі, який всі оцінять.
1 кг помідорів
1 пучок кропу
5 зубчиків часнику
1 ст. л. солі
½ ст. л. цукру
1 ч. л. меленого чорного перцю
Помідори помити, на кожному зробити хрестоподібний надріз в області плодоніжки.
Кріп порізати дрібно, часник – шматочками середнього розміру.
Помідори скласти в пакет, додайте сіль, цукор, перець та кріп.
Зав’язати пакет, струснути, щоб все гарно перемішалося.
Покласти в ємність і залишити при кімнатній температурі на 2 години (якщо довше – вийде ще смачніше).
За 2 години малосольні помідори готові. Якщо не збираєтеся їсти їх відразу або частина помідорів залишилася, покладіть їх до холодильника.
Вас це може зацікавити: Огірки з часником та гірчицею: рецепт оригінальної закуски на зиму
Мариновані огірки по-фінськи – найсмачніший рецепт, який зекономить вам багато часу