Якщо ви в пошуках нового рецепту маринованих огірків, спробуйте огірки по-фінськи. Вони виходять хрусткими, пікантними і ароматними. А готуються дуже швидко – вам не доведеться витрачати на них пів дня.
3 кг огірків
3 л води
6 ст. л. солі
400 г цукру
360 мл оцту 9%
2 ч. л. насіння гірчиці
3 лаврових листа
Банки ретельно вимити і прогріти у розігрітій до 120℃ духовці впродовж 15 хв.
Кришки вимити і залити окропом на 15-20 хв.
Вимиті огірки і залити холодною водою на 2 години.
Зрізати з огірків кінчики, нарізати кружальцями (товщина довільна).
Приготувати маринад: у великій ємності змішати всі інгредієнти, крім оцту, і довести до кипіння.
Влити оцет, викласти огірки і на помірному вогні кип’ятити впродовж 5 хв. Огірки повинні змінити колір (стануть світлішими).
Розкласти шумівкою або великою ложкою по банках, відразу залити маринадом і герметично закупорити кришками.
Перевернути банки вгору дном, утеплити до повного остигання.
Вас це може зацікавити: Малосольні огірки з секретним інгредієнтом – готові вже за дві години