Мариновані огірки по-фінськи – найсмачніший рецепт, який зекономить вам багато часу

Якщо ви в пошуках нового рецепту маринованих огірків, спробуйте огірки по-фінськи. Вони виходять хрусткими, пікантними і ароматними. А готуються дуже швидко – вам не доведеться витрачати на них пів дня.

3 кг огірків

3 л води

6 ст. л. солі

400 г цукру

360 мл оцту 9%

2 ч. л. насіння гірчиці

3 лаврових листа

Банки ретельно вимити і прогріти у розігрітій до 120℃ духовці впродовж 15 хв.

Кришки вимити і залити окропом на 15-20 хв.

Вимиті огірки і залити холодною водою на 2 години.

Зрізати з огірків кінчики, нарізати кружальцями (товщина довільна).

Приготувати маринад: у великій ємності змішати всі інгредієнти, крім оцту, і довести до кипіння. 

Влити оцет, викласти огірки і на помірному вогні кип’ятити впродовж 5 хв. Огірки повинні змінити колір (стануть світлішими).

Розкласти шумівкою або великою ложкою по банках, відразу залити маринадом і герметично закупорити кришками.

Перевернути банки вгору дном, утеплити до повного остигання.

Вас це може зацікавити: Малосольні огірки з секретним інгредієнтом – готові вже за дві години

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист