Щоб борщ був насиченого бурякового кольору, додайте цей секретний інгредієнт

Іноді у процесі приготування борщ втрачає свій яскравий колір і стає коричневим або якимось жовтуватим. Щоб цього уникнути, треба знати, що в нього покласти.

Колір борщу – це як рулетка: ніколи не знаєш, що з цього вийде. Технологія приготування щоразу однакова, буряки одного й того ж сорту, а результат різний – поки страва вариться, яскравий колір може зникнути. На смак це не впливає, але виглядає не надто апетитно.

Досвідчені господині знають, що допоможе вирішити цю проблему.

Оцет. Він посилює колір буряка. Додавати його треба в засмажку, коли буде вже майже готова – капнути буквально кілька крапель. Не переборщіть, інакше борщ вийде дуже кислий.

Лимонна кислота. На кінчику ножа лимонної кислоти і стільки ж цукру додайте до засмажки в самому кінці. 

Ще один варіант – буряк натерти, в окремій посуді добре збризнути соком лимону, додати цукру і дати настоятися хвилин 10. Після цього можна робити засмажку.

Розсіл. Якщо буряк протушкувати в розсолі (не важливо, якому – огірковому, помідорному чи капустяному), колір збережеться. Розсолу не лякайтеся – він додасть борщу трішки пікантності й зробить ще смачнішим.

Вчасна закладка буряка. Борщ не втратить яскравого кольору, якщо не переварити буряк. Тому додавайте засмажку в каструлю в самому кінці: дайте страві закипіти і відразу ж вимкніть. Власне, овочі теж не слід довго смажити. А ще краще, кажуть експерти, просто злегка їх протушкувати.

Спробуйте ще й такий спосіб. Не смажте буряк – потріть дуже дрібно на тертці і сирим додайте до борщу на фінальній стадії приготування. Доведіть до кипіння, вимкніть і  накрийте кришкою. У такому разі борщ точно буде приємного бурякового кольору. А смаку сирого буряка ви не відчуєте.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист