Запечена цвітна капуста – рецепт ідеальної вечері за 30 хвилин

Запечена цвітна капуста з соусом тахіні набуває особливої солодкуватості та горіхового присмаку. Готується просто, а виглядає ефектно, тому навіть кухарі-початківці зможуть вразити своїх близьких.

Ця страва не лише смачна, але й надзвичайно корисна – багата на клітковину, вітаміни та рослинний білок.

1 великий качан цвітної капусти (приблизно 1,3 кг)

50 г розм'якшеного вершкового масла

2 ст. л. оливкової олії

1 лимон

морська сіль

Інгредієнти зеленого соусу з тахіні:

100 г соусу тахіні

15 г петрушки

1 маленький зубчик часнику

3 ст. л. лимонного соку

50 мл холодної води (за потребою, щоб досягти потрібної консистенції)

морська сіль

Зрізати качан капустини так, щоб головка капусти стояла рівно.

Закип'ятити воду й підсолити її. Помістити цвітну капусту в каструлю качаном вгору і варити протягом 6-7 хвилин.

Акуратно дістати та дати обсохнути. Перекласти цвітну капусту на деко, збризкати оливковою олією, посолити.

Запікати в розігрітій до 170°C духовці близько 1,5-2 години (до золотистої скоринки).

У блендері змішати тахіні, лимонний сік, часник, зелень та щіпку солі. Збити, додати воду, поки соус не стане кремовим і злегка текучим. Він має бути зеленим, але з характерною текстурою тахіна.

Готову капусту краще нарізати порційно, як торт.

Вас це може зацікавити: Запіканка з кабачка: рецепт, який затьмарить лазанью

Спаржа, запечена в тісті: просто і оригінально

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист