Запечена цвітна капуста з соусом тахіні набуває особливої солодкуватості та горіхового присмаку. Готується просто, а виглядає ефектно, тому навіть кухарі-початківці зможуть вразити своїх близьких.
Ця страва не лише смачна, але й надзвичайно корисна – багата на клітковину, вітаміни та рослинний білок.
1 великий качан цвітної капусти (приблизно 1,3 кг)
50 г розм'якшеного вершкового масла
2 ст. л. оливкової олії
1 лимон
морська сіль
Інгредієнти зеленого соусу з тахіні:
100 г соусу тахіні
15 г петрушки
1 маленький зубчик часнику
3 ст. л. лимонного соку
50 мл холодної води (за потребою, щоб досягти потрібної консистенції)
морська сіль
Зрізати качан капустини так, щоб головка капусти стояла рівно.
Закип'ятити воду й підсолити її. Помістити цвітну капусту в каструлю качаном вгору і варити протягом 6-7 хвилин.
Акуратно дістати та дати обсохнути. Перекласти цвітну капусту на деко, збризкати оливковою олією, посолити.
Запікати в розігрітій до 170°C духовці близько 1,5-2 години (до золотистої скоринки).
У блендері змішати тахіні, лимонний сік, часник, зелень та щіпку солі. Збити, додати воду, поки соус не стане кремовим і злегка текучим. Він має бути зеленим, але з характерною текстурою тахіна.
Готову капусту краще нарізати порційно, як торт.
Вас це може зацікавити: Запіканка з кабачка: рецепт, який затьмарить лазанью
Спаржа, запечена в тісті: просто і оригінально