Робот-гуманоїд Atlas від Boston Dynamics влаштувався на завод: яку роботу він там виконує

Компанія Boston Dynamics без кінця вдосконалює своїх роботів-гуманоїдів. Це дозволяє знаходити їм різні пристосування. Робот Atlas, наприклад, вже може працювати на автозаводі.

Роботом, який підіймає коробки, переставляє вантажі з місця на місце, танцює чи навіть робить сальто назад вже нікого не здивуєш. Але інженери Boston Dynamics не зупиняються на досягнутому. Вони «навчили» робота Atlas розпаковувати автомобільні амортизатори та переміщати їх.

Це не здавалося б проривом у робототехніці, якби не той факт, що донедавна Atlas позиціонувався лише як дослідницький проект. Але він вже довів, що йому можна довірити серйозну роботу і застосувати у промисловості.

Автомобілебудівні заводи – самі такі підприємство, де «залізна людина» може бути дуже доречною. Принаймні, на тих виробничих лініях, де необхідна ювелірна точність, витривалість і є ризик отримання травм. З цією роботою добре справляються промислові роботи. Але для виконання деяких задач їм не вистачає гнучкості й адаптивності, якими володіють андроїди.

Atlas – не перший робот-гуманоїд, який у подальшому може бути задіяний у  автомобілебудуванні. Ілон Маск має намір експлуатувати свого робота Optimus на заводах Tesla. А молодий стартап Figure, роботи якого розвиваються з неймовірною швидкістю, планує долучити андроїдів до роботи на заводі BMW.

До речі, Figure залучив до роботи кращих фахівців у галузі робототехніки, які раніше співпрацювали з Tesla та Boston Dynamics. В нього готові інвестувати такі гіганти, як Microsoft и OpenAI. Тож у компанії є все для того, щоб здивувати світ.

Раніше ми писали про те, що роботи Boston Dynamics малюють картини в стилі Пікассо, які продаються за $40 тис.

А також про робота-собаку, який потрапив до Книги рекордів Гіннесса

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист