Як гармонійно вписати велике ліжко в маленьку кімнату – 5 лайфхаків від дизайнерів

Якщо у вас спальня не королівських розмірів, а ліжко хочеться велике, не стримуйте себе! Є кілька дизайнерських прийомів, які допоможуть розмістити в кімнаті все таким чином, щоб вона мала ідеальний вигляд

Велике зручне двоспальне ліжко потрібне не тільки тоді, коли воно розраховане на двох. Одному теж хочеться спати з комфортом. Тож обирайте той варіант, який вам подобається.

Щоб зрозуміти, як ліжко стане в кімнаті, з допомогою малярного скотча на підлозі окресліть його точні розміри. Тепер ви знаєте, скільки вільного місця залишиться. Професіонали кажуть, що з трьох сторін повинно бути принаймні по 60 см – тоді ходити повз ліжко буде зручно.

Як трохи зекономити місця і візуально розширити простір, підказують дизайнери інтер’єру.

Використовуйте стіни. Дизайнер Метью Коулз рекомендує замість стандартних приліжкових тумбочок вибирати настінні, замість настільної лампи – бра. А ще тумбочки можна замінити на полиці. На них вмістяться пульт від телевізора, телефон і навіть книга. Їх можна використовувати навіть як косметичні столики – тільки дзеркало на стіні потрібно повісити.

Правильно вибирайте освітлення. Не всі настінні бра однакові. У тісному приміщенні краще встановлювати такі, в яких потік світла можна спрямовувати в різні боки. Тоді ви зможете щоразу виставляти його так, як вам потрібно – в залежності від ситуації.

Відмовтеся від монохромності. Дехто вважає, що постільна білизна і покривало в тон стінам здатні приховати великі розміри ліжка. Дизайнер Сюзанна Такер переконана, що якраз навпаки: навіть мінімальний контраст між ліжком та кольором кімнати зроблять загальну картинку більш привабливою.   

Поєднуйте текстури. На думку дизайнера Сінді Рінфрет, різні текстури у поєднанні з різними матеріалами додадуть кімнаті стильності. А головне, завдяки їм ліжко не буде схожим на острів посеред моря. Використовуйте відтінки одного кольору, поєднуйте гладкі і об’ємну текстур та матові і мерехтливі покриття – і свою кімнату не впізнаєте.

Пограйтеся з принтами. Не бійтеся використовувати візерунки – вони будуть вдалим рішенням на узголів’ї, шторах, кріслі та подушках. Комбінації принтів відвертають увагу від великого ліжка у маленькій кімнаті.

Вас це може зацікавити: Полегшіть собі прибирання – відмовтеся від цих 5 речей у дизайні інтерєру

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист