Цей оригінальний салат не потребує багато часу на приготування. Але завдяки своєму оформленню стане окрасою столу. Про смак взагалі мовчимо.
Усі інгредієнти в ньому чудово поєднуються. Якщо немає морепродуктів – їх можна замінити на консервовану або слабосолену рибу.
250 г молодої картоплі
100 г морепродуктів (бебі восьминоги, кальмари, креветки або морський коктейль)
80 г свіжого шпинату
1 червона цибулина
1 ст. л. винного оцту
4 редиски
100 г спаржі (або броколі)
30 мл білого вина (або бульйону)
30 мл оливкової олії
сіль, мелений перець, зелень за смаком
Морепродукти заздалегідь розморозити. Якщо потрібно – почистити та промити.
Шпинат вимити, видалити стебла та довільно нарізати. Цибулю тонко нашинкувати, скласти в невелику чашку, залити окропом, додати оцет і залишити маринуватися, доки не охолоне вода.
Молоду картоплю відварити в мундирі у підсоленій воді, у спаржі зачистити овочечисткою кінці, у редисці зрізати кінчики. Нарізати всі овочі на частини приблизно однакового розміру.
Обсмажити редиску і спаржу на оливковій олії протягом 5 хвилин, перекласти в салатник і додати до них картоплю, шпинат, мариновану цибулю, зелень. Посолити, поперчити і акуратно перемішати.
У тій же сковороді обсмажити морепродукти приблизно 2-3 хвилини, влити вино і продовжувати смажити ще 1-2 хвилини на сильному вогні, доки випарується вино. Викласти на салат.