Запечена картопля за цим рецептом ідеально хрустка зверху і ніжна всередині

Запечена картопля – чудовий гарнір для сімейного обіду чи посиденьок з друзями. Напевно, ви вже спробували не один рецепт. Але цей має всі шанси стати вашим улюбленим.

Картопля за цим рецептом приготується швидше і приємно здивує своїм смаком.

Краще брати крохмалистий сорт – страва вийде ще ніжнішою. 

Нарізати картоплю треба на шматочки приблизного однакового розміру – тоді усі вони засмажаться рівномірно.

Вам знадобиться:

1 кг картоплі

1/3 ч. л. соди

4 ст. л. олії

4 зубчики часнику

Гілочка розмарину

Улюблені приправи та сіль за смаком

Картоплю почистити та нарізати на шматочки середнього розміру.

Воду довести до кипіння, додати сіль та соду і викласти картоплю. Лужна вода витягує з плодів крохмаль. Завдяки цьому при запіканні утвориться хрустка скоринка, а всередині картопля залишиться дуже ніжною.

Варити картоплю потрібно приблизно 8 хвилин. Ніж повинен входити в неї не як в масло, а з певним зусиллям. Злити воду.

Тим часом порізати часник на слайси і разом з розмарином обсмажити на олії.

Полити картоплю гарячою олією (часник і розмарин тут не потрібні), посипати спеціями, перемішати.

Викласти на деко в один шар (не щільно, щоб пропікалася з усіх боків) і поставити в розігріту до 200°С духовку. Через 10 хвилин перевернути і запікати до золотистої скоринки.

Вас це може зацікавити: Рецепт салату зі скумбрії під соусом шампань

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист