Запечена картопля – чудовий гарнір для сімейного обіду чи посиденьок з друзями. Напевно, ви вже спробували не один рецепт. Але цей має всі шанси стати вашим улюбленим.
Картопля за цим рецептом приготується швидше і приємно здивує своїм смаком.
Краще брати крохмалистий сорт – страва вийде ще ніжнішою.
Нарізати картоплю треба на шматочки приблизного однакового розміру – тоді усі вони засмажаться рівномірно.
Вам знадобиться:
1 кг картоплі
1/3 ч. л. соди
4 ст. л. олії
4 зубчики часнику
Гілочка розмарину
Улюблені приправи та сіль за смаком
Картоплю почистити та нарізати на шматочки середнього розміру.
Воду довести до кипіння, додати сіль та соду і викласти картоплю. Лужна вода витягує з плодів крохмаль. Завдяки цьому при запіканні утвориться хрустка скоринка, а всередині картопля залишиться дуже ніжною.
Варити картоплю потрібно приблизно 8 хвилин. Ніж повинен входити в неї не як в масло, а з певним зусиллям. Злити воду.
Тим часом порізати часник на слайси і разом з розмарином обсмажити на олії.
Полити картоплю гарячою олією (часник і розмарин тут не потрібні), посипати спеціями, перемішати.
Викласти на деко в один шар (не щільно, щоб пропікалася з усіх боків) і поставити в розігріту до 200°С духовку. Через 10 хвилин перевернути і запікати до золотистої скоринки.
Вас це може зацікавити: Рецепт салату зі скумбрії під соусом шампань