Робот-собака потрапив у Книгу рекордів Гіннесса: що він для цього зробив (ВІДЕО)

В Книзі рекордів Гіннесса поповнення. Новим рекордсменом став чотирилапий робот на ім'я HOUND, який пробіг 100 метрів за 19,87 секунди.

Стартувавши з нерухомого положення, робот завершив свій спринт і зупинився після перетину фінішної лінії.

«Всі ці рухи були досягнуті за допомогою одного контролера (двигуна) і симуляції шляхом навчання з підкріпленням», - розповідає Янг-Ха Шин, дизайнер HOUND.

В симуляцію були включені характеристики двигуна, аби зробити середовище максимально наближеним до реального. У симуляції робот може розганятися до ще більших швидкостей, але в польових умовах таких тестувань ще не проводили.

Цей робот – розробка Лабораторії динамічного управління та проектування роботів при Корейському інституті передових технологій (KAIST).

HOUND оснащений легкими лапами, спеціалізованими для спринтерського бігу, має широкий діапазон рухів. Він важить 45 кг – стільки ж, як в середньому важить і дорослий американський бульдог. Піднімається на схил під кутом 22°. Може проходити дистанцію в 3,2 км по піску, траві тощо і долати перешкоди заввишки 35 см.

Хоч HOUND був розроблений для швидкісного бігу, насправді може розвивати набагато більшу швидкість, кажуть його творці, які продовжують вдосконалювати робота.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист