У китайському зоопарку замість панд показували пофарбованих собак

Співробітники зоопарку китайського міста Тайчжоу дурили відвідувачів, демонструючи замість панд цуценят чау-чау.

Панди, або бамбукові ведмеді – символ Китаю, до того ж відносяться до виду тварин, що вимирає. Тому місцеві жителі їх просто боготворять, а туристи завжди записують пункт «подивитися на панд» у свій список місць, які слід відвідати в Китаї.

Не дивно, що в зоопарку в Тайчжоу за 5 днів побували десятки тисяч людей. Всі вони повелись на слухи про те, що там з’явилися панди. Навіть на вхідному квитку були зображення кумедних вайлуватих ведмедиків.

Однак побачити справжніх панд їм не судилося – замість них у вольєрах знаходилися собаки породи чау-чау, яких відповідним чином загримували.

Коли відвідувачі зрозуміли, що їх обдурили, влаштували скандал. Але дирекція зоопарку не надто цим переймалася.

Так, «панди» справді підробні – визнало керівництво закладу. Це дійсно пофарбовані чау-чау, оскільки розміри зоопарку не дозволяють утримувати в ньому справжніх панд. Але ж на вольєрі висить вивіска «собаки-панди», а на квитках – реальне фото цуценят чау-чау, так що ніякого шахрайства. Та й взагалі – вони просто хотіли привернути більше уваги до зоопарку.

Відвідувачів відповідь не влаштувала. До того ж вони були стурбовані ще одним питанням: чи барвники, якими фарбували чау-чау, не містять токсичних речовин. На думку співробітників зоопарку, нічого страшного в цьому немає, адже «люди теж фарбують своє волосся».

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист