Заробляють по $40 000: роботи Boston Dynamics малюють картини в стилі Пікассо

Ми звикли спостерігати за тим, як роботи Boston Dynamics допомагають на будівництві, танцюють, долають перешкоди або показують гімнастичні вправи. Тепер вони зайнялися творчістю.

Роботи-собаки Boston Dynamics навчилися малювати. Їм допомогла Агнешка Пілат – польська художниця, яка проживає у США.

Вона загорілася ідеєю співпрацювати з цими роботами, коли побачила їх на YouTube. Каже, що хотіла кинути виклик загальному уявленню про те, що технології холодні, безособові, несуть загрозу і довести, що вони можуть бути привітними й артистичними. Їй вдалося зв’язатися  з Boston Dynamics і про все домовитися.

Впродовж трьох місяців художниця навчала своїх нових залізних приятелів Ваню, Басю та Зайчика тримати пензлика  у «роті» і рухати ними по великому полотну. «Поселили» їх в Австралії – в Національній галереї Вікторії у Мельбурні, де було обладнано спеціальну студію.

Щоб орієнтуватися в просторі, робособаки використовують датчики, камери та штучний інтелект.  Для відпочинку та підзарядки вони повертаються до своїх док-станцій. Спочатку Агнешка знаходилася в студії з підопічними. Коли ті навчилися малювати, почали працювати самостійно.

Роботи відразу «визначилися» з технікою живопису, яка їм найбільше імпонує. Свої 36 полотен написали в стилістиці кубізму Пабло Пікассо. Відвідувачі музею можуть спостерігати за тим, як вони творять шедеври.

Картини роботів Boston Dynamics користуються попитом серед поціновувачів мистецтва і коштують недешево. Деякі було продано на аукціоні за $40 000.

Раніше ми писали про те, що компанія Tesla презентувала оновленого робота гуманоїда, який танцює, як Ілон Маск

А також про робота-собаку, який потрапив до Книги рекордів Гіннесса

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист