Компанія Tesla презентувала оновленого робота гуманоїда: він бере й не розбиває яйця і танцює, як Ілон Маск

 

Optimus Gen 2 на 10 кг легший, ніж його попередник, на 30% швидший, набагато плавніший та здібніший. І він ще більше схожий на людину.

Трохи більше двох років тому Ілон Маск вперше оголосив, що компанія Tesla починає проєктувати роботів гуманоїдів. І вже в березні цього року показав світу своє дітище – робот Optimus демонстрував вражаючі можливості.

Проте на досягнутому інженери компанії не зупинилися. За десять місяців вони оновили робота  і днями презентували Optimus Gen 2.

Тепер, кажуть представники Tesla, гуманоїд швидше й краще повертає голову. Його стопи стали рухливішими, оскільки пальці складаються з шарнірних секцій, і більше нагадують людські. Вдалося оптимізувати і руки: на кожен палець встановили тактильні датчики – для вправного маніпулювання об'єктами. Як видно з відео, завдяки цьому робот може виконувати навіть таку «ювелірну» роботу, як взяти в руку яйце і не розбити. 

Optimus Gen 2 менше важить, швидше рухається, набагато плавніший і чудово тримає баланс – це помітно, коли присідає. Гуманоїд навіть вміє танцювати! Розробники жартують, що робить він це так само вправно, як Ілон Маск.

Попри вражаючий прогрес, Optimus Gen 2 ще далеко до робота Atlas від Boston Dynamics, який демонструє чудеса атлетизму та можливостей. Однак Atlas – це дослідницька платформа. А Optimus Gen 2 розрахований на масове застосування на виробництві.

У Tesla далекоглядні плани. Незабаром гуманоїда планують залучити до виробничих процесів у компанії. Якщо добре себе зарекомендує, його почнуть виготовляти на продаж.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист