Без приправ майже всі страви здаватимуться недостатньо смачними. Тому пропонуємо вам приготувати по-справжньому осінній і пікантний суп з гарбуза, у якого є шанси стати вашим улюбленим.
500 г очищеного гарбуза
1 цибулина
2 зубчики часнику
250 г кокосового молока
1-2 ч. л. пасти том-ям чи червоної пасти карі
0,5 л води
сіль за смаком
Для сервірування:
1 перець чилі
½ цибулини
свіжа петрушка
Цибулю та часник довільно нарізати, обсмажити на оливковій олії до легкого золотистого кольору. Додати нарізаний невеликими кубиками гарбуз і обсмажувати ще 3-4 хвилини.
Влити воду і за смаком посолити. Варити ще 15 хвилин, щоб гарбуз став м'яким.
Перебити гарбуз блендером, додати кокосове молоко і 1 чайну ложку пасти том-ям або червоної пасти карі. Прогріти все разом 3 хвилини, спробувати і, якщо потрібно, додати ще гострої пасти. Важливо додавати її поступово, орієнтуючись на вашу чутливість до гострих приправ.
Для сервірування перець чилі нарізати кільцями, а цибулю – півкільцями. Обсмажити цибулю на олії до темно-коричневого кольору, щоб вона стала хрусткою, і викласти на паперовий рушник. Сервірувати суп готовими цибулевими чіпсами, перчиком чилі та зеленню.
Вас це може зацікавити: Як приготувати вітамінний смузі з гарбуза
Що буде, якщо їсти страви з гарбуза щодня
Запечена цибуля з сальсою з волоського горіха – проста і стильна закуска