Запечена цибуля з сальсою з волоського горіха – проста і стильна закуска

Особливий акцент цієї страви – солодкі нотки червоної цибулі, які ще більше розкриваються в запеченому або грильованому вигляді. Залишається лише трохи підкреслити їх декількома яскравими штрихами: руколою, що освіжає, і пікантністю козячого сиру.

Горіхи для цієї страви краще замочити на кілька годин, потім злити воду, промити горіхи ще раз і підсушити в духовці. Після цього вони втратять гіркоту.

4 шт. червоної цибулі (середнього розміру)

1 ст. л. оливкової олії

пучок свіжої руколи

1/2 пучка петрушки чи кінзи

60 г м'якого козиного сиру

сіль та перець за смаком

 

Для сальси:

65 г волоських горіхів

1 маленький перець чилі

1 зубчик часнику

3 ст. л. червоного винного оцту

1 ст. л. оливкової олії

сіль

Попередньо нагріти духовку до 220°С.

Очистити цибулю і відрізати частину біля коріння та частину з хвостиком. Розрізати її впоперек на кільця товщиною приблизно 2 см.

Змастити кільця оливковою олією, присипати сіллю і перцем і випікати на вистеленому пергаментом деку близько 40 хвилин або поки не набуде золотистого карамелізованого кольору.

Для приготування соусу порубати волоські горіхи, зубчик часнику роздавити ножем і дрібно нарізати. Змішати всі інгредієнти для сальси.

Перед подачею покласти на дно плоскої тарілки свіже листя руколи та петрушки або кінзи. Зверху акуратно викласти запечену теплу цибулю, присипати накришеним сиром і збризнути сальсою з горіхами. Додати кілька гілочок руколи зверху. Наша незвичайна закуска готова!

Вас це може зацікавити: Овочеві міні-пироги – простий і надзвичайно смачний рецепт

Фаст-фуд вдома: як приготувати класичний «fish and chips»

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист