Напевно, небагато знайдеться людей, які не були б знайомі з однією з найпопулярніших англійських страв – «fish and chips». Цей рецепт вперше з'явився на світ на початку XIX століття і досі продовжує завойовувати серця любителів поїсти.
Історично страва «fish and chips» була вуличною їжею. Але час не стоїть на місці, і їжа разом з ним. Вона трансформується та підлаштовується під нинішній спосіб життя. Але традиційний смак і аромат при цьому залишається тим самим! Тепер не обов'язково їздити в Англію і навіть ходити в заклади громадського харчування, щоб покуштувати цю страву.
За англійськими правилами «fish and chips» потрібно подавати загорнутим у газетний чи журнальний папір. Але для домашньої вечері можна використовувати додатковий посуд.
Інгредієнти:
6 великих картоплин
олія для смаження
200 г борошна (плюс борошно для обвалювання риби)
2 ст. л. крохмалю
1 ст. л. солі
1 ч. л. розпушувача
230 мл світлого пива
800 г риби із щільною м'якоттю
Картоплю почистити та порізати смужками, просушити паперовим рушником. Посолити і поперчити до смаку. Невеликими порціями смажити в добре розігрітій олії. Готові чіпси викласти на паперовий рушник, щоб увібрав зайвий жир.
Підготувати кляр. Склянку борошна змішати з крохмалем, сіллю та розпушувачем. Поступово додати до маси пиво, щоб вийшло однорідне рідке тісто.
Рибу порізати порційними шматками, посолити і поперчити за смаком. Кожен шматок обваляти в борошні, струсити надлишки, вмочити в кляр і дати йому трохи стекти (інакше кляр горітиме у процесі смаження).
Смажити рибу в добре розігрітій олії до рум'яної, хрусткої скоринки. Складати на тарілку з паперовим рушником.
В якості закуски до цієї страви можна взяти солоні огірки, варену кукурудзу, капустяний салат, соус тартар.
Вас це може зацікавити: Біла риба, запечена з кабачком, під апельсиново-лимонним соусом
Смажена риба з томатною ікрою та квасолею – ефектне поєднання