Фаст-фуд вдома: як приготувати класичний «fish and chips»

Напевно, небагато знайдеться людей, які не були б знайомі з однією з найпопулярніших англійських страв – «fish and chips». Цей рецепт вперше з'явився на світ на початку XIX століття і досі продовжує завойовувати серця любителів поїсти.

Історично страва «fish and chips» була вуличною їжею. Але час не стоїть на місці, і їжа разом з ним. Вона трансформується та підлаштовується під нинішній спосіб життя. Але традиційний смак і аромат при цьому залишається тим самим! Тепер не обов'язково їздити в Англію і навіть ходити в заклади громадського харчування, щоб покуштувати цю страву.

За англійськими правилами «fish and chips» потрібно подавати загорнутим у газетний чи журнальний папір. Але для домашньої вечері можна використовувати додатковий посуд.

Інгредієнти:

6 великих картоплин

олія для смаження

200 г борошна (плюс борошно для обвалювання риби)

2 ст. л. крохмалю

1 ст. л. солі

1 ч. л. розпушувача

230 мл світлого пива

800 г риби із щільною м'якоттю

Картоплю  почистити та порізати смужками, просушити паперовим рушником. Посолити і поперчити до смаку. Невеликими порціями смажити в добре розігрітій олії. Готові чіпси викласти на паперовий рушник, щоб увібрав зайвий жир.

Підготувати кляр. Склянку борошна змішати з крохмалем, сіллю та розпушувачем. Поступово додати до маси пиво, щоб вийшло однорідне рідке тісто.

Рибу порізати порційними шматками, посолити і поперчити за смаком. Кожен шматок обваляти в борошні, струсити надлишки, вмочити в кляр і дати йому трохи стекти (інакше кляр горітиме у процесі смаження).

Смажити рибу в добре розігрітій олії до рум'яної, хрусткої скоринки. Складати на тарілку з паперовим рушником.

В якості закуски до цієї страви можна взяти солоні огірки, варену кукурудзу, капустяний салат, соус тартар.

Вас це може зацікавити: Біла риба, запечена з кабачком, під апельсиново-лимонним соусом

Смажена риба з томатною ікрою та квасолею – ефектне поєднання

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист